Sibiu, pământ dinamovist


-->

Dinamo trăiește prin fanii săi, prin atmosfera pe care o fac, prin banii pe care îi aduc la club. Meciul cu CSC Șelimbăr, de la Sibiu, a arătat încă o dată că Dinamo nu poate să moară. Atmosfera de la partida din etapa cu numărul 18 a fost senzațională. Cum s-a văzut de la tribuna a doua?

Un stadion nou are ceva aparte. Aduce un suflu nou, o altă efervescență, iar exemple sunt destule. Așa este și la Sibiu, acolo unde au decis cei de la CSC Șelimbăr să joace împotriva lui Dinamo. A fost o idee bună. Cu două ore înainte de meci, nu prea îți dădeai seama că e meci acolo. Câțiva oameni de la firma de securitate erau prin preajma arenei. Apoi au venit voluntarii, instalați la porți, dar și prin tribune, pentru a le da informații celor prezenți la teren.

Ușor, ușor, zumzetul s-a întețit, atât la peluza dinamovistă, cât și la cele două tribune. Albul și roșul fularelor și steagurilor au completat frumos pictura stadionului, care are scaune albe, gri și roșii. Rând pe rând, au apărut steagurile de gard în peluza rezervată fanilor dinamoviști. Apoi steagurile mari. La tribuna a doua au ajuns cu jumătate de oră înaintea primului fluier și mulți copii de la grupele de juniori ale celor de la CSC Șelimbăr. Îmbrăcați în treninguri cu însemnele clubului, dar și cu fulare ori eșarfe, copiii și-au încurajat favoriții cât de mult au putut și au transmis o energie contagioasă.

Prima “explozie” a galeriei dinamoviste a venit la ieșirea băieților la încălzire. A fost ca un tunet repetat “Dinamo, Dinamo!”, care a acoperit muzica dată tare de organizatorii partidei. La startul meciului, zonele în care s-au vândut bilete au fost aproape pline. “Câinii” au fost chiar peste tot. În peluză s-a cântat tot timpul, dar ajutorul a venit și de la tribuna a doua. În prima repriză chiar s-a încercat și s-a reușit celebra “pasă”: Forza Dinamo, ale! – Luptă deoarece – O să te susținem – La rău și la bine! Chiar a ieșit bine.

Fularele dinamoviste s-au văzut în tot stadionul. Copii de 5 ani, părinți bucuroși, seniori cu tâmple albe, toți au simțit bucuria de a fi alături de Dinamo. Asta după seriile lungi de selfie-uri sau fotografii făcute jucătorilor, dar și peluzei care a fost inundată la un moment dat de “ceața” născută de fumigene.

Golul lui Ghezali a crescut nivelul decibelilor din tribune. Peluza și jumătate din tribuna a doua au vuit într-o singură voce: “Dinamo! Dinamo!” Chiar dacă era doar 0-1, fiesta era deja începută. Și nici nu s-a oprit până la final. Atacurile celor de la Șelimbăr au scos câte un oftat puternic, dar mingile trimise pe lângă sau parate de Oncescu au liniștit inimile dinamoviste.

Și a venit golul de 0-2, după execuția perfectă a lui Iulian Roșu, un jucător extrem de iubit de dinamoviști. Stadionul s-a cutremurat din nou. Atunci au înțeles fanii din tribune că șansa revenirii în Liga 1 a mai crescut un pic. Iar această șansă a fost transmisă și jucătorilor prin valul de încurajări, care a pompat optimism în venele băieților lui Ovidiu Burcă.

Reușita celor de la Șelimbăr din prelungiri a oferit puține emoții, însă entuziasmul suporterilor dinamoviști veniți din toate colțurile țării a crescut. “Cei ce sunt dinamoviști niciodată nu sunt triști” a oferit cea mai frumoasă pictură a partidei. Toate fularele au fost ridicate, iar glasul unic al fanilor dinamoviști s-a dus dincolo de “granițele” stadionului.

Fluierul final a dus cele 3 puncte în contul lui Dinamo și a însemnat startul bucuriei comune jucători-fani. Peluza, jumătate din Tribuna 2 și o bună parte din cei de la Tribuna 1 au ramas pe stadion, pentru a celebra cu băieții lui Burcă nu doar acest succes, ci victoria unei idei: Dinamo nu moare. S-a cântat preț de un sfert de oră, cu jucătorii fiind la înălțimea galeriei în ceea ce privește bucuria.

Ultimul pas spre play-out este la finalul săptămânii viitoare. O victorie înseamnă o șansă uriașă pentru revenirea în Liga 1. Însă, cum îi spunea Iulian Roșu unui fan optimist la ieșirea de pe stadion, “mai avem 1 meci și încă 10 până să ne bucurăm”. Cu o atmosferă precum la Sibiu, promovarea este mai aproape!

Citește și

VIDEO Melodia care va reprezenta Moldova la Eurovision 2023

 

 

 

 

Previous Dinamo e la mâna ei. Toate calculele pentru play-off
Next Încă un jucător a câștigat procesul cu Dinamo la TAS

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *