Sfaturile lui Țucudean pentru Dinamo


George Țucudean (31 de ani), retras forțat din activitatea de fotbalist, e plin de trofee și se recomandă „câine roșu” în continuare. Crede că „de la zero, sănătos, din Liga a 4-a” poate începe renașterea lui Dinamo. Acesta a oferit un interviu pentru GSP în care a discutat și despre Dinamo.

– George, ai rămas microbist de sufragerie?
– Da, mă mai uit la meciuri. Seara, orice prind.

– Ești pătimaș?
– Credeam, înainte, vizavi de acest moment, că voi spune: „Aaa, eu eram mai bun, făceam asta, asta”. Nu! Mă uit cu detașare. Îmi place când e meciul strâns, să se bată multe echipe la campionat, să fie presiune, să fie multă lume în tribune, cum este şi la UTA, unde e o emulație fantastică.

– Ai risca să investești în fotbal?
– Nu. Pierzi bani, te și înjură. Singurul avantaj e că-ți faci reclamă. Mulți o fac pentru acest detaliu. Câștigă datorită fotbalului în alte domenii.

– Nu ai nervii necesari să începi un business în fotbal?
– Trebuie să începi ca la casă, de jos. Văd ce probleme sunt la juniori, se bat să prindă niște terenuri cât de cât bune. Noi nu aveam ghete așa colorate, unii părinți nu aveau posibilitatea nici măcar ghete negre să le ia țâncilor, dar acum ai nevoie de o bază, de vestiare curate, de dușuri, să ai materiale cu ce să faci antrenamente.

– Nu ai investi nici la Dinamo, care e-n groapă?!
– Dinamo e în groapă… Momentan, nu. Nu cred. Nu vreau să fac șapte lucruri deodată.

– Ce părere îți face Dinamo?

– Cred că va ajunge în faliment… Și-o va lua de la capăt, din liga a patra.

– Mai ești membru DDB?
– Da. Am cotizat atunci, când a fost, mai primesc mail-uri… Ce folos?! De ce să nu fie ca Rapid? Club sănătos, de la zero, stadionul se va face curând.

– Te-a mirat retrogradarea „câinilor”?
– Cui nu-i pare rău? Liga 1 fără Dinamo… Sincer, m-a mirat că a pierdut și barajul cu U Cluj. Din păcate, s-a dus din rău în mai rău. Asta e realitatea: ori promovează acum, ori de la zero, din liga a patra! Nu e mai sănătos să o iei de la zero? Tot prelungești, dar cât mai țin aparatele? Trebuie ruptă pisica în două, cum se spune. Și Glasgow Rangers a fost într-o asemenea situație.

– Jucând la atâtea echipe în cariera ta, ce ai „rămas” după atâția ani?
– Eu am zis că sunt dinamovist. Nu poți să fii că ține mama, ține tata, ești tu dinamovist când mergi acolo, în fenomenul ăla, și vezi cum sunt oamenii, devii „câine roșu”. Nu sloganuri. Când am venit eu la Dinamo, am întâlnit jucători legendari, sunt fericit că am fost contemporan cu Dănciulescu, de la care am învățat multe, și bune, și rele. Am fost alături de Cătălin Munteanu, Marius Niculae, Dolha, Mărgăritescu, Moți, Pulhac, mulți buni. Am avut de la cine „fura” meserie. Nu vine Dănciulescu să-ți zică: „Hai să-ți arăt cum e fotbalul, ca să joci tu, stau eu pe bancă!”

La Dinamo am debutat în Liga 1, de aceea am rămas dinamovist. Nu pot spune că nu mi-a rămas CFR Cluj în suflet, dar nu pot uita momentele din Ștefan cel Mare. Îmi pare rău că n-am fost campion cu Dinamo, am câștigat doar Cupa și Supercupa.

Citește și:

Unicul David Popovici. A sărbătorit cu pizza și anunță: ”O să-mi bat recordul”

Previous Dinamo pregătită să intre într-o noua eră
Next Flavius Stoican se întoarce în Liga 1

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *