--> -->

Se schimbă formatul Cupei României


-->
Răzvan Burleanu este vechiul și viitorul Președinte al Federației Române de Fotbal. Oficialii de la FRF au anunțat, marți, în cadrul Adunării Generale de la Arena Națioanlă, că formatul Cupei României va fi schimbat în totalitate.

De la ora 11:00, la Arena Națională, au început alegerile FRF, care au stabilit noul președinte. Răzvan Burleanu e singurul candidat și a câștigat cel de-al treilea mandat în fruntea fotbalului românesc.

Se schimbă formatul Cupei României

Ultimele ediții ale Cupei României au stârnit un interes mai mic din partea granzilor din campionat, care au ales sacrificarea acestei competiții în detrimentul Ligii 1. Încă din luna noiembrie a anului trecut, Răzvan Burleanu anunțase că vor exista discuții pentru modificarea sistemului din Cupă. Scenariu care, între timp, a prins contur.

Felix Grigore, managerul de competiții al Federației Române de Fotbal, a oferit detalii despre schimbarea care urmează să fie implementată încă din sezonul viitor.

„Din punct de vedere al competițiilor, am trecut prin modificări semnificative în ultimii ani, așa cum ne-am asumat. Am lucrat în ultimul an la câteva elemente cheie. În primul rând, avem Cupa României. E o structură optimizată, concepută alături de partenerii de la firma olandeză HyperCube, companie care a lucrat la formatele de Champions League. Noul format a fost validat. Ne bucurăm că am avut suportul dumneavoastră și vă mulțumesc!

Competiția propune un nou format pentru toate echipele angrenate: cu cele mai bune 24 de echipe repartizate în patru grupe, într-un format modern, prin care ne propunem să revitalizăm această competiție istorică.

Ne propunem o structură care să aducă mai mulți suporteri pe stadioane, să creasă audiențele TV , să aducă mai multe venituri din sponsorizări și, de ce nu, să ofere un nivel mai bun de joc. Toate acestea, într-un format ușor de integrat în calendarul național și internațional”, a precizat Felix Grigore, în timpul Adunării Generale, conform GSP.

Firma la care FRF a apelat în trecut pentru a oferi soluţii de îmbunătăţire a campionatului, HyperCube, este şi partener UEFA.

Citește și:

Construiește primul 11 la Dinamo. Favoriții

-->
Previous Dusan Uhrin este cu gândul la baraj
Next Modalitate prin care Dinamo se poate salva

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.