Schimbare majoră la Dinamo în ultimele etape


Dinamo a bătut-o pe Chindia în ultima etapă cu scorul de 1-0, și a scăpat de rușinea de a fi ultima în Liga 1. Nici bine nu a trecut această partidă, căci deja „câinii” se pregătesc de un nou duel, cel cu C.S Mioveni, formație care are 17 puncte, cu 5 peste Dinamo și ocupă locul 13, loc de baraj.

Marea schimbare care s-a produs la Dinamo, mai exact în ultimele etape, este aceea că echipa a început să primească mai puține goluri. Mai exact, în ultimele 2 partide de „acasă”, dinamoviștii nu au primit niciun gol (0-0 cu FC ”U” Craiova și 1-0 cu Chindia Târgoviște). Astfel, odată cu îmbunătățirea defensivei, apar și punctele în clasament, puncte fără de care „câinii” ar fi fost ultimii în Liga 1.

Într-un clasament al returului, doar CFR, Sepsi (0 goluri) și Farul (2 goluri) au defensivele mai bune decât Dinamo(3 goluri). Desigur, trebuie ținut cont și de adversarele pe care dinamoviștii le-au întâlnit, dar și de șansele pe care le-a avut în meciul cu Chindia. Cert este că la finalul turului, Dinamo avea 2,4 goluri primite/meci, iar acum rata a scăzut la 2,05 goluri primite/meci. Desigur, numărul golurilor încasate rămâne uriaș, dar cum meciurile sunt câștigate de oamenii din defensivă, iar atacanții lui Dinamo sunt ineficienți, cifrele sunt dădătoare de speranță.

„Nu mă interesează spectacolul, ci doar punctele și chiar vom juca mai închis. Avem nevoie să fim inteligenți în situația în care suntem noi.” – spunea Rednic la conferința de presă înaintea meciului cu FC Voluntari.

Mâine, Dinamo o va întâlni pe C.S Mioveni, echipa cu cel mai slab atac din Liga 1 (11 goluri), astfel că ne-am putea aștepta la un nou meci fără gol primit pentru echipa lui Mircea Rednic. De asemenea, sperăm ca victoria cu Chindia să le fi redat din nou încrederea jucătorilor.

Citește și:

Scandalul plagiatului la final: Florin Roman şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Cercetării

-->
Previous Sumă impresionantă pe care o poate lua Dinamo pe Sorescu
Next Cum au fost motivați jucătorii lui Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *