Schimbare de situație: fără Ungaria mare!


Știrea conform căreia fanii maghiari vor putea intra la meciurile echipei naționale cu însemne cu Ungaria Mare a fost un fake-news promovat de Federația de fotbal din țara vecină. UEFA a răspuns repede cererii FRF de a analiza acest caz.

Ieri, Federația maghiară de fotbal scria pe site-ul oficial că UEFA a aprobat ca suporterii naționalei să poată sta în tribune cu steaguri, eșarfe, fulare și alte materiale imprimate cu harta Ungariei Mari. Știrea a scandalizat conducerea FRF, care a cerut un punct de vedere către forul european. Răspunsul a venit repede, iar oficialii Federației de la București au postat pe frf.ro o reacție după mesajul primit:

„Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

  • UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.
  • Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.
  • Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene”.

Astfel, afișarea de însemne cu harta Ungariei Mari este interzisă la partidele naționalei vecine. În plus, și patronul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe a declarat că nu va permite astfel de manifestări pe stadionul echipei pe care o conduce.

Citește și

Vlad Iacob despre un personaj controversat pentru dinamoviști: ”A ajutat”

 

 

Previous Decizie de ultimă oră luată de UEFA
Next Nicolae Badea are probleme mari

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *