Scenariu posibil. Salvarea pe care o caută spaniolii


Situația de la Dinamo devine mai gravă pe zi cd trece. Pablo Cortacero și anturajul lui caută o societate sau o persoană căreia să-i paseze clubul. O astfel de mutare e mai greu de realizat decât era înainte să apară ibericii la Dinamo, fiindcă ei au crescut cu mult cheltuielile și ar fi nevoie de cineva dispus să piardă 5 milioane de euro doar pentru completarea bugetului din anul acesta, scrie gsp.ro.

„Afacerea spaniolă” se transformă în cea mai mare păcăleală din fotbalul românesc! Dinamo e presată de Federație să achite din datorii și e amenințată cu depunctarea, fotbaliștii nu sunt plătiți. Pablo Cortacero a insistat într-o vreme că era gata să injecteze câteva milioane de euro în club, apoi a susținut că avea să prezinte, în locul cash-ului, o garanție bancară în valoare de 19 milioane de euro.

Cel mai recent, Cortacero a anunțat că a luat coronavirus și din cauza aceasta nu ar mai fi capabil, deocamdată, să respecte promisiunile pe care le pronunțase.

În realitate, Pablo și oamenii lui trag de timp și speră să-i paseze clubul altcuiva. Încearcă să găsească o persoană sau o societate care să-și asume, în locul lor, finanțarea echipei.

Ei au preluat conducerea lui Dinamo în vara acestui an. Au promis reformarea din temelii a clubului, cu investiții uriașe, cu dezvoltarea unui centru de tineret performant, după modelul utilizat în fotbalul spaniol.

Activitatea lor s-a redus, de fapt, la recrutarea unor fotbaliști noi, aproape un lot întreg, cu salariile cele mai mari din tot campionatul. Există jucători care câștigă și peste 30.000 de euro lunar! FCSB și Craiova nici nu se apropie de cheltuielile acestea, nici măcar campioana CFR nu plătește atât de mult.

Bugetul de salarii a ajuns la o jumătate de milion de euro lunar, ceea ce înseamnă un necesar de peste 6 milioane de euro pentru un sezon întreg, cu tot cu alte cheltuieli. Drepturile TV valorează 900.000 de euro pentru stagiunea aceasta, deci e nevoie de un acționar dispus să consume mai mult de 5 milioane de euro din propriul buzunar, doar pentru asigurarea activității curente. Mai sunt datorii din urmă, în jurul a 5 milioane de euro.

Le bat creditorii la ușă

Investiția pe care au realizat-o spaniolii constituie, pentru Dinamo, tot o datorie. Ei au creditat clubul cu 600.000 de euro, o sumă pe care o au de recuperat acum. Și sunt presați, la rândul lor, de creditori. Surse din club povestesc că Pablo și ceilalți au împrumutat cei 600.000 de euro, iar creditorii au apărut și cer să le fie restituiți banii acum!

Din veniturile pe care le generează clubul n-ar avea cum să achite suma aceasta, nu pot să plătească nici salariile la zi, nici debite mărunte din trecut. Dănciulescu are de recuperat 20.000 de lei. Dinamo nici măcar suma aceasta nu o are, nu l-a putut plăti pe fostul team-manager, pe care Cortacero și anturajul său l-au demis imediat cum au apărut în România.

Singura ieșire posibilă ar constitui-o găsirea unui investitor real care să preia toate problemele pe care le-au creat Negoiță și Cortacero și să-și asume rezolvarea lor. Ibericii asta încearcă să facă.

Citește și:

ROMÂNIA FRUMOASĂ Un Palat superb, readus la viață

-->
Previous Mircea Rednic, înapoi la Dinamo? "În aceste condiții"
Next Duckadam despre Dinamo: "Voi fi înjurat, dar asta e singura soluție"

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.