Scandal cu Florin Prunea și Ioan Becali: ”N-are nimic în comun cu fotbalul”


Aducerea lui Florin Prunea la Dinamo neagă speculațiile conform cărora Ioan Becali ar avea din nou influență ca pe vremuri în Ștefan cel Mare, sau că agentul de jucători a contribuit la aducerea lui Neagoe. Între cei cei doi există un episod cu acuze grave de cele două părți în ultimul mandat al lui Prunea ca manager sportiv al echipei, în primăvara lui 2010.

În aprilie 2010, după ce Dinamo a fost eliminată de CFR Cluj din semifinalele Cupei României, N’Doye, Diabate și Djakaridja Kone au părăsit hotelul și au mers în club. Atunci Florin Bratu a sunat la București și a anunțat conducerea de cele întâmplate. Ulterior, ”Mitraliera” a fost la un pas de bătaie cu Prunea, care părea că-i susține pe africani, și s-a format o tabără a jucătorilor care-l susțineau pe Bratu, care au plecat a doua zi cu un microbuz din Cluj. Este vorba de Alexe, Mărgăritescu, Zicu, Adrian Cristea și Boștină, toți impresariați de Ioan Becali la vremea respectivă.

Ulterior Giovani l-a mitraliat pe Prunea pentru acest episod:

”Mai dinamoviști decât noi nu sunt nici cei care fluieră în tribună, nici Prunea care se dă eroul acestei primăveri. În noaptea de dinaintea izbucnirii conflictului de la Cluj, Prunea a venit cu două gagici în cantonamentul lui Dinamo. Dacă eu vă mint cu vreo virgură, ies din fotbal. Nu mai ies pe stradă. Am 15 jucători care pot confirma! Eu n-am spus niciunui fotbalist să plece din cantonament, dar când am văzut că grupul e unit, ce era să fac?! Să fim serioși, de ce credeți că a venit Prunea la Dinamo? Dacă Victor Becali era în cantonament nu mai pleca niciun jucător. Fotbaliștii români au fost umiliți de N’Doye. Prunea este o bubă nenorocită a echipei Dinamo”, declara Ioan Becali la GSP TV pe 24 aprilie 2010.

Nici Prunea nu a fost prea drăguț în ceea ce-l privește pe agentul de jucători:

”Chiar nu mă interesează ce zice Ioan Becali. De morți, numai de bine. Ce declară sau ce zice o persoană care n-are nimic, dar nimic în comun cu fotbalul, nu mă interesează. Și nu interesează pe nimeni ce spune acest personaj. Ioan Becali a recunoscut că i-a influențat pe jucătorii lui Dinamo. Lucru foarte grav. În proporție de 90% din cauza acestui personaj a pierdut Dinamo campionatul. Cineva a avut interesul să distrugă vestiarul lui Dinamo. Să-l facă bucăți. Să dezbine Dinamo. Și a reușit. E vorba de Ioan Becali”, declara Florin Prunea, pe 2 iunie 2010.

Între timp cei doi s-au împăcat, dar relațiile dintre ei nu sunt strânse. La deschiderea restaurantului lui Borcea din Crângași, Vibere Pub, care a avut loc anul trecut, Ioan Becali a stat înauntru la o masă cu Dumitru Dragomir, Ilie Năstase și Mihai Stoica, în timp ce Prunea a mers afară pe teresa cu alți dinamoviști.

-->
Previous EXCLUSIV Eugen Neagoe explică cum a ajuns în mașina lui Giovani: ”Puteți să verificați”
Next Ce salariu are Prunea la Dinamo. E cel mai mare din era Negoiță

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *