SCANDAL ce răscolește trecutul: ”Se foloseau ace subțiri pentru a injecta droguri”


Un scandal de proporții se prefigurează în fotbalul francez după dezvăluirile lui Marc Fratani din ”Le Monde”. Fratani a fost un colaborator al lui Bernard Tapie din perioada de glorie a lui Olympique Marseille. În interviul respectiv, francezul a acuzat fapte de corupție, precum drogarea jucătorilor adverși!

„Din sezonul 1988/89, Tapie și cei apropiați lui au început să comită mai multe fapte de corupţie, care au durat 4 ani. Nu era vorba despre a cumpăra fiecare meci, ţintele erau în special adversarii. Care erau destabilizaţi prin folosirea drogurilor psihotrope. Se foloseau ace foarte subţiri pentru a injecta substanţele în sticlele de plastic. Tot ce consumau adversarii era ‘tratat'”, a dezvăluit Fratani.

Bernard Tapie a fost preşedintele lui Marseille între 1986 şi 1994, perioadă în care clubul a cucerit 4 titluri consecutive în Ligue 1, între 1989 şi 1992, şi Champions League, în 1993. În acea ediție, în turul II, în barajul pentru Ligă, OM a trecut de Dinamo, 0-0 și 2-0. S-a vorbit mult atunci, lucru consemnat și media din Hexagon, că partidele au avut un aer amical! După meciul de la Bucureşti, terminat 0-0, ambele echipe, cu tot cu jucători, conducere şi alţi invitaţi au tras un chef pe cinste la Casino Victoria. Vasile Ianul, şef pe atunci la Dinamo, s-a ocupat de toate, iar cei de la OM au fost extrem de încântaţi de ospitalitatea românilor. La retur, pe Velodrome, Alen Boksic a semnat o dublă, ”câinii” n-au avut niciun șut spre sau la poartă. Oricum, Marseille avea o trupă extraordinară, câștigând apoi Champions League.

La Marseille evoluau Barthez, Desailly, Boli, Cassoni, Amoros, Sauzee, Deshamps, Boksic, Abedi Pele și Voller. La Dinamo jucau Tene, Selymes, Mihali, Dorinel Munteanu, Gerstenmajer și Demollari, antrenor Florin Halagian. ”Câinii” încheiaseră sezonul 1991/1992 pe locul 1, fără înfrângere.

Citește și:

Asta e bună: de ce nu dădea Popovici randament la Dinamo!

-->
Previous Un adversar din play-out vede Dinamo în lupta pentru evitarea retrogradării! Declarații războinice
Next Asta e bună: de ce nu dădea Popovici randament la Dinamo!

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *