Sancțiuni dure după Dinamo-Steaua


Jandarmeria București a aplicat amenzi în valoare de 125.000 de lei (aproximativ 25.000 de euro), în urma incidentelor de la derby-ul Dinamo – CSA Steaua de vinerea trecută, meci încheiat cu victoria oaspeților, 2-1.

Momentele violente de la derby-ul dintre Dinamo și CSA Steaua, în care ultrașii s-au bătut cu forțele de ordine, au abuzat de materiale pirotehnice și au distrus sau incendiat zeci de scaune de pe Arena Națională nu au rămas nepedepsite.

Actele de huliganism de vineri seara au adus amenzi consistente în rândul suporterilor recalcitranți.

„Au fost întocmite 10 acte de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală privind săvârșirea unor infracțiuni și au fost identificați 19 autori.

Opt acte de constatare conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare; – un act de constatare conform prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare; – un act de constatare pentru faptele de „ultraj”, „distrugere” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”, acesta fiind înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, până în acest moment, au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 125.050 lei, după cum urmează: – 62 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare; – 13 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, se arată în comunicatul Jandarmeriei București.

De asemenea, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale complementare, constând în măsura interzicerii accesului la competiţiile sportive similare. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare.

– Comunicat Jandarmeria București

Citește și:

FCSB, transfer-surpriză: jucător ce a bătut Real pe Bernabeu!

Previous O nouă investiție a programului DDB
Next Cu cine poate pica Dinamo în Cupă

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *