Sacrificiile pe care le-a făcut Costache pentru Dinamo. A fost dorit de rivali


Valentin Costache, marcatorul singurului gol în partida Viitorul-Dinamo, 0-1, vrea să scrie istorie în Ștefan cel Mare. El este născut pe 2 august, ca o altă glorie a ”câinilor”, Cornel Dinu. El este de trei ani în curtea roș-albilor, a mai marcat un gol în Liga 1 pe 14 februarie 2016, când Dinamo a câștigat cu 1-0 împotriva moldovenilor de la FC Botoșani.

Costache nu este un băiat de bani gata. Din contră. Părinții lui sunt din Videle și a făcut mari sacrificii pentru a juca fotbal! El făcea naveta în fiecare zi cu trenul personal spre orașul său natal cei 75 de kilometri îi parcurgea într-o oră și jumătate, și se trezea foarte devreme ca să ajungă la antrenament și pleca din București seara.

”Știu că a muncit mult și a trecut peste multe obstacole. Acum e în programul primei echipe, are apartament la Rin Otopeni, aproape de Săftica. Am insistat mult să-l aducem la Dinamo acum 3 ani, fiindcă era dorit cu mare ardoare de către Steaua, cei de acolo auziseră de talentul lui”, a spus Gabi Răduță, șeful centrului pentru copii și juniori.

Tânărul care va împlini mâine 19 ani nu și-a dorit însă să ajungă în curtea rivalilor de moarte a dinamoviștilor.

”Mi-a fost recomandat pentru pentru jocul lui direct. Am fost la finala campionatului pe municipiu, la grupa 1998, el atunci evolua pentru CSȘ 2 București, și-a dat două goluri. Eu l-am întrebat dacă ar fi încântat să joace la Dinamo. El mi-a răspuns <<Da, domnule, eu sunt dinamovist din tată în fiu>>”, a povestit Răduță pentru Gazeta Sporturilor.

Ionuț Negoiță a scos aproximativ 3000 de euro din buzunar ca să-l achiziționeze pe eroul ”câinilor” din partida cu Viitorul.

”Domnul Anghelache a spus să ne mai gândim, situația nu era roz la club atunci dar riscam să pierdem un mare talent. Am vorbit cu domnul Negoiță direct, i-am explicat și mi-a acordat tot sprijinul să-l transferăm. Cosmin Contra este singurul care i-a dat sprijin total. Dinamo a câștigat un fotbalist peste nivelul campionatului”, a încheiat cel care l-a adus pe Costache la echipa din Ștefan cel Mare.

”Prin poziția pe care o are în teren și calitatea fotbalistică poate valora peste 5 milioane de euro, fără probleme, în cel mai scurt timp”

Gabi Răduță, șeful centrului de copii și juniori Dinamo

Citește și:

Statistica nu e de partea ”câinilor” cu Athletic Bilbao. Ce spune Mutu

-->
Previous Bascii pot fi surprinși iar de Contra. Ce spune Etxeita
Next Dănciulescu a explicat de ce Albin nu este în formă

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *