Să înceapă fiesta! Dinamo a promovat!


10.000 de oameni au luat cu asalt stadionul din Mioveni, pentru returul barajului de retrogradare / promovare în Liga 1. Dinamo avea avantajul unui 6-1 categoric luni. Argeșenii au încercat remontada. Au marcat de 4 ori, însă nu a fost de ajuns! Dinamo e înapoi în primul eșalon al fotbalului românesc, după un an de Liga 2.

Fanii dinamoviști au creat o atmosferă fantastică la Mioveni. Însă această ambianță le-a plăcut mai mult celor de la FC Argeș, care au început în forță, deciși să întoarcă scorul catastofal de pe Arena Națională. Capul lui Garita, trecut puțin peste transversală, a dat tonul unui sfert de oră halucinant. Mai întâi, Tofan a tras de la 25 de metri, Iulian Roșu a deviat cu mâna și mingea s-a dus direct în plasă. Dinamoviștii au repus de la centrul terenului, au pierdut mingea, care a ajuns la Jakolis. Acesta a tras în cros, de lângă Amzăr, și a făcut 2-0.

Suporterii roș-albi nu au încetat să cânte și să-și încurajeze favoriții, aflați la câteva zeci de minute de revenirea în Liga 1. Minutul 23 putea aduce golul 3 al piteștenilor. Bena a pierdut copilărește mingea, însă Jakolis, din 8 metri, a tras puternic și peste poarta lui Dujmovic. Prima mare ocazie a lui Dinamo a venit în minutul 26. Amzăr a centrat perfect de pe stânga, Pop a pus capul, însă nu a nimerit ținta. Tot el a șutat de la 15 metri, însă fix pe direcția fostului dinamovist Straton.

Mult mai aproape a fost acolada încercată de Ghezali, din afara careului mare. Straton a avut mai emoții la șutul francezului. Suporterilor dinamoviști le-a stat inima în minutul 37. Atunci, șutul-centrare marca Vianna a trecut la câțiva centimetri peste transversală. S-au mai liniștit înainte de pauză. Ghezali a preluat în stânga, a slalomat prin apărarea Argeșului și l-a executat pe Straton, cu un șut perfect la colțul scurt. Încă o bijuterie cizelată de Lamine Ghezali, noul idol al dinamoviștilor! 2-1 pentru Argeș la pauză, 7-3 pentru Dinamo la general.

Argeșul a început tare și repriza a doua. La primul corner al părții secunde, mingea a ajuns cumva la Garita, acesta a scăpat de Bena și a împins balonul cu capul în plasa porții lui Dujmovic pentru 3-1. După doar 2 minute, Garita a lovit iar! Și tot din corner și tot de lângă Bena. 4-1 în minutul 50. Argeșenii i-au ajutat pe dinamoviști. Mai precis, Calcan. Acesta a luat al doilea galben pentru un fault în terenul dinamovist și a fost eliminat în minutul 56.

Imediat, Dinamo a punctat. Iulian Roșu a pătruns pe stânga, i-a pus mingea pe cap lui Alex Pop, care a trimis cu pământul și a făcut 4-2. Straton a fost eliminat preț de câteva zeci de secunde. Centralul Colțescu a crezut că portarul argeșean l-a lovit pe Larrucea. Intervenția VAR a anulat decizia arbitrului, iar goalkeeperul de la Pitești a rămas doar cu un galben. Tot în același careu, Iulian Roșu a încercat să-l păcălească pe Straton cu un șut din careul mare. Nu a schimbat tabela. Celestine a fost la un pas de 5-2. A trimis prea încet spre poarta părăsită de Dujmovic, însă nu și de Giafer, care a respins de pe linie.

FC Argeș – Dinamo s-a terminat 4-2, iar băieții lui Ovidiu Burcă au revenit pe primul eșalon al țării, cu 8-5 la general. La final, suporterii dinamoviști au invadat terenul din Mioveni, felicitându-și de aproape favoriții.

 

FC ARGEȘ – DINAMO 4-2

FC ARGEȘ: Straton – Tofan (76 Celestine), Turda, Dobrosavlevici, Vianna – Calcan, Bassong, Zebic, Pîrvu (67 Moisie) – Jakolis – Garita.

DINAMO: Dujmovic – Giafer, Larrucea, Bena – Moura, Iglesias, N. Roșu, Amzăr (90+1 Șerban) – I. Roșu (90+1 Florescu), Al. Pop (74 Bani), Ghezali (85 Țîră).

Citește și

Câți bani din chirii a făcut anul trecut Klaus Iohannis. Ce salariu, de profesoară, are Carmen Iohannis

 

 

Previous Penibili pe teren, vor în Liga 1 la masa verde
Next "Suntem în Superligă datorită fanilor"

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *