S-a predat! Cât trebuie să plătească Borcea pentru condamnarea în ”Dosarul retrocedărilor”


Cristi Borcea a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor plajelor din Mamaia, alături de mai mulți oameni de afaceri, printre care și fostul acționar și președinte dinamovist Dragoș Săvulescu. Borcea deja s-a predat la primele ore ale dimineții și va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

În plus, fostul dinamovist va plăti o sumă enormă în urma deciziei judecătorești. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus confiscarea sumei de aproape 1.000.000 de euro de la Cristian Borcea. Concrect, potrivit deciziei instanței, Cristi Borcea trebuie să plătească statului român suma de 957.107 de euro.

Cristian Borcea a fost găsit vinovat pentru faptul că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. Anchetatorii au stabilit că Borcea s-a asociat cu alţi doi învinuiţi din dosar, Georgică Giurgiucanu şi Emil Dragoş Săvulescu, în societatea comercială „Holiday Club Neptun” SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă – Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001.

Cristian Borcea fusese eliberat pe 2 iulie 2018 după 4 ani și 4 luni de detenție în ”Dosarul Transferurilor”.

-->
Previous Șoc pentru Borcea: condamnat iar cu executare! Și un alt ex-dinamovist condamnat și el
Next VIDEO Reda Jaadi: ”Nu sunt un băiat fragil”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *