S-a încheiat ședința AGA de la Dinamo


La ora 14:00 astăzi, s-a desfășurat Adunarea Generală a Acționarilor de la Dinamo, în cadrul căreia s-a luat hotărârea de a înlătura pe Vlad Iacob din postul său de administrator special. În schimb, va fi numit Andrei Nicolescu în această poziție, conform rezultatelor votului.

În mod natural, acționarul majoritar Red&White, care a inițiat Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), a exprimat votul său în favoarea revocării lui Vlad Iacob. Cel de-al doilea cel mai important acționar, Asociația „Peluza Cătălin Hîldan”, deținând 12,06% din acțiuni, nu a fost reprezentată în AGA, în timp ce ceilalți acționari, ASC FC Dinamo (cunoscută și ca „Dinamo Badea”) și asociația Dinamo Socios, împreună cu Sorin Preda și Andrei Cionca, au votat împotriva revocării.

În ceea ce privește a doua temă de pe ordinea de zi, care viza numirea unui nou administrator special, Dinamo Badea a optat pentru abținere, iar ceilalți acționari minoritari au exprimat voturi împotriva acestei numiri.

Cu toate acestea, datorită cotei semnificative de acțiuni deținute de Red&White, și anume 80,77%, votul acționarilor majoritari a avut o influență decisivă. În final, Vlad Iacob a fost revocat din funcție.

Un ceas mai târziu după AGA, la ora 15:00, la sala de conferințe de la stadionul „Arcul de Triumf” Vlad Iacob a susținut o conferință de presă.

„Timp de mai bine de un an, mi-am asumat un drum dificil. Pot spune că sunt pregătit să-mi închei mandatul cu mândrie, după performanța promovării, însă trebuie să rămân umil.

Consider că Dinamo merită mult mai mult decât o simplă promovare și sunt conștient că în contextul dat nu am putut să îi ofer mai mult de atât. Eu voi continua să studiez și să-mi perfecționez competențele și sper ca în viitor să mai am ocazia să mai fac parte din conducerea acestui club”, a transmis Iacob.

Contrar așteptărilor inițiale, Vlad Iacob nu va contesta în instanță decizia de astăzi: „Nu voi ataca această decizie, este opțiunea acționarilor să recurgă la orice mijloc legal pe care îl consideră benefic pentru ei și pentru club. Deci eu, personal, nu voi ataca această decizie”.

Citește și:

Nou acționar la Dinamo: „28 e magic”

Previous Zi importantă pentru Dinamo
Next Ce a declarat Vlad Iacob la conferință

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *