--> -->

S-a dat verdictul: „Penalty, e clar”


-->
Dinamo a fost din nou dezavantajată în acest sezon de arbitrii. Vorbind doar de anul 2022, este deja a patra partidă în care „câinii” pierd puncte din cauza arbitrului.

Toate cele 4 greșeli au fost recunoscute de Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru.

Ultima eroare, la fel de majoră, sâmbătă seară pe National Arena: un penalty clar, nevăzut de Istvan Kovacs.

„Penalty, e clar”

„Pentru mine, nu este o fază complicată. Este o centrare, un portar vrea să joace mingea, un jucător lovește mingea cu capul. Portarul, nereușind să lovească mingea cu pumnii, îl lovește cu pumnii în cap pe jucător. Decizie corectă: penalty. E clar.

Îi dau cartonaș galben lui Istvan Kovacs, l-am iertat de mai multe ori. Suntem toleranți cu el, pentru că în general a arbitrat bine în acest sezon. Să zicem că a fost o eroare”, a spus Ion Crăciunescu, în cadrul emisiunii Liga Digi Sport.

Și celelalte 3 greșeli au fost recunoscute de Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru.

Prima partidă din an a venit deja cu prima greșeală mare de arbitraj. Golul lui Matei, perfect regulamentar, i-a fost anulat pe nedrept.

”Eu nu pot să-i înțeleg. Tu inventezi ceva care nu există? Matei e într-o poziție normală. Nimeni nu poate spune că e mai mult decât un contact ușor cu adversarul. Cum să anulezi așa ceva? Nu ai cum!”, a spus Ion Crăciunescu, la emisiunea Fotbal Club.

Apoi, Dinamo s-a deplasat la Botoșani. În minutul 3, Edjouma trebuia eliminat după o intrare criminală la Tomozei. De altfel, fundașul de banda al lui Dinamo s-a ales cu o gravă accidentare, fiind deja și operat.

„După ultima reluare pe care o văd, mi se pare că e un fault grosolan. De ce grosolan? Pentru că are consecințe! Un jucător care nu are nicio treabă sare într-un adversar și îl accidentează grav. Pare umăr la umăr când te uiți la fază. Dar pe reluare se vede cum sare în aer și apoi se duce în el. Îl prinde cu toată greutatea corpului pe picior. Eu spun că e fault grosolan, iar pentru un fault grosolan se dă roșu!”, a spus Crăciunescu, la Digi Sport.

Cea de-a treia eroare, la fel de gravă, este o eliminare gratuită a lui Marco Ehmann, în meciul cu UTA Arad.

Și acestea sunt doar cele din 2022. Numai dacă ne gândim la roșul gratuit primit de Steliano Filip în meciul tur cu FCSB, când arbitrul era același Istvan Kovacs, ne putem da seama de câte puncte a fost privată Dinamo în acest sezon.

Citește și:

Diana Șoșoacă interzisă la Denise Rifai

Previous Mircea Rednic îl amenință pe Iuliu Mureșan
Next Un jucător de la Dinamo își schimbă meseria

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *