România, pas cu dreptul spre Euro 2024


-->

România a început cu dreptul drumul spre Campionatul European din 2024. Tricolorii au învins în Andorra cu 2-0 și vor primi Belarusul în runda viitoare, marți, pe 28 martie.

Naționala României vrea cu tot dinadinsul să ajungă anul viitor în Germania, acolo unde se va desfășura turneul final al Euro 2024. În primul joc din grupa I a preliminariilor, tricolorii nu s-au împiedicat de micuța națională din Andorra. Fanii români au luat ochii tuturor în debutul partidei. Au aprins fumigene și torțe în peluza din spatele lui Ionuț Radu. Pe gazon, Alibec a fost primul care le-a dat emoții gazdelor. În minutul 9, a tras puțin pe lângă vinclu.

Răzvan Marin a încercat să dea gol direct din corner (18), însă Alvarez a fost atent și a respins. Românii de pe teren și din tribune s-au bucurat preț de un minut, când Alibec a împins mingea în plasă, după ce tot el o trimisese în bară. Reușita a fost însă anulată pentru un ofsaid venit la pasa lui Olaru către vârful Farului și al naționalei.

VAR-ul nu a mai avut nimic de zis 5 minute mai târziu. Atunci, Moruțan i-a pus mingea pe cap lui Dennis Man cu o centrare de pe dreapta, iar acesta a deschis scorul. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic. Superioritatea României a fost subliniată și de statistică: 62% posesie, 5-1 șuturi la poartă, 3-1 la cornere. Singurul șut pe poartă al primelor 45 de minute de la Andorra la Vella a fost transformat în gol.

Primul șut pe poarta lui Ionuț Radu a venit imediat după pauză, fără a pune în pericol tabela de marcaj. Imediat, VAR-ul a ajutat naționala lui Iordănescu junior. Asistentul ridicase fanionul la o pasă fantastică a lui Răzvan Marin către Alibec, marcator la acea fază, însă arbitrajul video a arătat că poziția atacantului român a fost regulamentară. 2-0 minutul 50. Dennis Man a fost la o palmă de 3-0. A șutat în cros, puțin pe lângă bara din stânga lui Alvarez.

Gazdele au renunțat la orice speranță în momentul în care Rebes a fost eliminat. Două galbene în 3 minute (58 și 61) l-au trimis la vestiare pe mijlocașul andorrez. Abia intrat pe teren, Octavian Popescu a primit o pasa cu călcâiul de la Alibec, a șutat puternic la colțul scurt, însă chiar pe direcția lui Alvarez. Andorra – România s-a terminat 0-2 și tricolorii sunt pe locul 2 în clasament. Tot azi, în celelalte partide din Grupa I, Belarus – Elveția 0-5 și Israel – Kosovo 1-1.

Foto: GSP

ANDORRA: Alvarez – C.Rubio, Llovera, Alvedra, San Nicolas (86 Garcia) – A. Martinez (73 E. Vales), Rebes, M. Vales (60 Guillen), Cervos (86 Pujol) – M. Viera, Rosas (73 Fernandez).

ROMÂNIA. Radu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu –  R. Marin (65 Băluță), Olaru (65 M. Marin), Stanciu (78 Tănase) – Moruțan (73 Octavian Popescu), Alibec, Man (73 Dobre).

Citește și

Șase motive să prinzi un last minute în Egipt

 

 

Previous Un dinamovist comparat cu două staruri mondiale astăzi
Next Cum vrea Burcă să ajungă cu Dinamo în Liga 1: ”Așa trebuie”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *