Ricardo Grigore: „Nu au nicio vină jucătorii”


-->
Ricardo Grigore, 23 de ani, a fost nominalizat de Gică Mihali printre jucătorii care ar putea reconstrui Dinamo în Liga 2. Însă fundașul vrea să plece de la echipă.

Antrenorul de la U19, care a întocmit programul echipei, l-a recomandat, probabil, fără să știe că fundașul a cerut conducerii din luna martie să plece din „Ștefan cel Mare”!

– Rici, ce faci, cum ești?
– Pe acasă, aștept să se calmeze lucrurile.

– Te-am sunat să te întreb dacă vei continua cu Dinamo, mai ales că ai fost nominalizat ca unul dintre jucătorii care să contribuie la renașterea echipei, din Liga 2.
– Nu e momentul bun pentru așa ceva. Eu nu sunt genul să ies în presă, vreau doar să clarific situația. Ca să nu se interpreteze, am văzut și la Grădinaru cum s-au rostogolit declarațiile. Ca fapt divers, nu cred că a avut intenție să jignească clubul, părerea mea.

– Vizavi de declarația lui Gică Mihali, care a zis că poți să pui umărul la reconstrucție, ce zici?
– Cu tot respectul, nu am nicio problemă , dar nu cred că știe care e situația adevărată a mea. Nu vreau să ies în față că plec, dar domnul Zăvăleanu știe din luna martie cum stă treaba. Ideea e simplă: am fost dat la o parte de toată lumea de la masă, mi-am luat farfuria și-am plecat în fundul sălii să mănânc!

– Poți dezvolta subiectul?

– Am revenit răcit la reunire, în iarnă, apoi m-am refăcut mai greu. Echipa juca, mi-am așteptat rândul. Când mi-am revenit, mi s-au promis șanse. N-au fost! Nu dau vina pe Stoican, pe nimeni, serios, am înțeles. Doar că, cu timpul, am văzut că ceva e în neregulă, nu mă mai simțeam confortabil.

Mă suna lumea să mă întrebe dacă vreau să plec. De bine, de rău mă mai îndrăgesc câțiva fani dinamoviști. Nu voiam să creez tensiune, să fac rău, au continuat lucrurile spre direcția în care nu mai eram inclus în echipă deloc.

– Și ce a urmat?
– Am jucat cu Craiova, acasă, când am luat 6. Inițial, am zis că e momentul să revin în forță, dar, după meci, nu poți să evidențiezi pe nimeni. Am jucat fundaș central stânga, apoi stânga, după care am fost scos din echipă, fără nicio explicație.

Am tăcut, 0-0 la UTA, apoi decizia mea a fost să plec de la Dinamo, nu am mai prins niciun minut! Bine, am mai fost băgat în minutul 90+3 cu Chindia, să trag de timp, la 2-0.

– Ce te-a supărat cel mai mult?
– Eu îmi așteptam șansa. Cu Flavius eram OK, mă antrenam, dar l-au schimbat și pe el. Eram la antrenamente, dar nu mă băga nimeni în seamă! Am ajuns pe margine, pe bară, nici măcar în lot, în afara antrenamentului… Eu n-am fost să cer să mă bage antrenorul, vă pot confirma șefii clubului.

Cred că sunt jucătorul cu cele mai multe meciuri ca rezervă din istoria ultimilor ani. Deși nu știu care e obiectivul lor, eu stau pe bară, ei zic că vor să mă vândă! Păi, cum, așa?!

– Ți-a explicat cineva ceva?

– Îți dau cuvântul meu, nu mi s-a explicat nimic. Mă refer la Uhrin. În martie, eram 5 fundași centrali, apoi a mai venit unul, 6, apoi a mai fost reprofilat unul, 7. Eu nu aveam minute, am zis că nu mai are rost să mai rămân la echipă. N-am vrut să ies, să mă plâng, să fac haos. Am zis în martie: „Gata, plec!”.

Când a apărut o informație că Ricardo Grigore vrea să plece, toți fanii erau fericiți. Dar, întreb eu, după ce dai în spatele porții pe un jucător, cum poți să ceri bani din transfer?!

Le-am zis celor din conducere: „Nu mă mai simt fericit, nu mai pot. Sunt cel mai vechi jucător din lotul actual! Nu vreau să apar, să vorbesc, doar lăsați-mă să plec. E cel mai bine pentru ambele părți”. Le-am zis să-mi dea un procent, ceva. Eu încerc să pot aduce o sumă de bani, dar cine să dea bani pe unul care nu joacă?!

– E clar că ai ajuns la concluzia fermă că vrei să pleci și nu mai continui la Dinamo!
– Nu vreau să se creeze titlu că fac scandal, mai știu eu ce. Eu aveam în plan de mult lucrul ăsta, să plec, fie că ar fi continuat Dinamo în „A”, fie că nu!

Aș fi jucat la Dinamo II, dar nu eram pe listă, ar fi fost în interesul meu. N-am pretenții financiare, vreau să fiu lăsat pe drumul meu, să performez în altă parte. Nu se poate să faci dragoste cu forța. Domnul Mihali ne-a nominalizat, dar nu știa.

De ce nu rămân jucătorii care au jucat și au dus Dinamo aici?! Noi nu ne dorim să plecăm acum că echipa e la pământ. Eu am vrut să plec de atunci, din iarnă.

– Ce sumă vor pe tine?

– Era o sumă foarte mare, nu ar da nicio echipă!

– Mai multă de 100.000 e euro?
– Mai mult. Sper să înțeleagă să mă lase să plec, nu mai sunt fericit, ar fi o decizie logică. Nu vreau să dau contre, nu vreau să creez probleme. Nu știu cum e legea insolvenței, dar dacă voiau să scoată bani, să facă afacere, de ce nu au știut să fructifice, să facă un market, că eram pe prima scenă?!

– De fotbaliștii care au evoluat și au retrogradat Dinamo ce părere ai?
– Nu au nicio vină jucătorii! Am rămas prieten cu majoritatea. Performanțele din teren sunt separate de cine i-a adus. Să răspundă cine i-a adus, ei sunt în măsură să spună ce a văzut la ei de i-au transferat.

Dinamo nu mai vinde jucători crescuți în curtea propria, nu a vrut să facă un business din asta. Poate nici noi n-am fost ce trebuie, dar nici cei de la club n-au știut să aibă un plan.

La alții se poate, se vând jucători… În fine, nu mai dau în trecut, trec prin momente grele, nu credeam să văd Dinamo în Liga 2. Mai grav e că echipa este unde este acum.

– Vezi vreo șansă de redresare?

– Eu nu sunt trecător la Dinamo, clubul m-a format ca om, datorită lui Dinamo sunt cine sunt. Lumea mă cunoaște ca Ricardo Grigore de la Dinamo, nu pot să mă gândesc că a ajuns unde a ajuns. Sper din tot sufletul să ajungă la un moment dat mai sus decât era în trecut.

Sper să redevină un club puternic în Europa. Nu e o iluzie! Dacă va veni un sponsor puternic, un finanțator, cu o strategie clară, la punct, Dinamo e un brand și va fi toată viață. A luat CFR Cluj campionatul, dar tot de Dinamo se vorbește. Steaua, care o fi ea, are mai multe trofee, dar Dinamo e cel mai comentat subiect.

– Voiam să te întreb, crezi că ți se trage de la acea petrecere de ziua ta, cu lăutari?
– A picat partea prost și pe nimeni nu a interesat să analizeze situația, cu adevărat. A apărut că dau banii de la ei (n.r. – jucătorii erau plătiți din cotizațiile DDB) la lăutari, de atunci a apărut antipatia față de mine. O chestie banală. Niciunul dintre suporteri nu a sunat să întrebe: „Mă, ce s-a întâmplat acolo, ne poți da detalii?!”.

Nuuu, au atacat direct. Am văzut un articol făcut pe grupurile lor de fani în care eram analizat și superanalizat, că nu urc, că nu știu, că mi-e teamă etc.

După un eșec la Iași, pe nămol maxim, în care toată echipa a jucat prost. De străini nu s-a luat nimeni, să fie analizat la sânge. Când am început la echipa mare, eram văzut curajos, ce câștig, apoi am fost catalogați la grămadă, cum echipa a luat-o jos.

„Nu se supără nimeni dacă plec”

Ne-au făcut maneliști, în toate felurile. Nu am înțeles de ce suporterii dinamoviști au înjurat mereu, cel mai mult, tinerii crescuți în propria academie. Dau scris, nu se supără niciun suporter dacă plec! Cu mii de scuze pentru toți suporterii! Eu primesc salariul de la Dinamo, ce treabă ai tu ce fac cu banii mei? Tu dai bani pentru că iubești clubul, nu pe mine, iar clubul își plătește angajații.” – a declarat acesta în interviul GSP.

Citește și:

Andrei Caramitru îi ia la țintă pe ”Nicu” Dan și Clotilde Armand: ”O fi prostie, rea-voință”

Previous Ce siglă ar putea folosi clubul în Liga 2
Next Unde se relaxează "retrogradații" lui Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *