Revenire importantă la Dinamo


Fotbalist cu experiență în eșaloanele inferioare din Anglia sau Franța, Serge Desire Azankpo a fost adus, sub formă de împrumut, din Ligue 2. Cu meciuri în naționala din Benin, atacantul s-a accidentat după 45 de minute de joc și a fost nevoit să stea pe tușă aproape 3 luni de zile. Revenit pe teren în partida cu Academica Clinceni, „nouarul” lui Dinamo a marcat primul gol în Liga 1, în minutul 86.

Desire Azankpo: ”Am venit pentru a ajuta echipa, nu în vacanță”

”Sunt foarte fericit pentru că, în primul rând, am revenit pe teren după atâtea luni, iar, mai apoi, că am marcat. E bine atât pentru mine, cât și pentru echipă. Am tras tare ca să mă întorc pe teren. (N.r. – Toți au crezut că este golul lui Morar) Nu, eu l-am marcat. I-am pasat lui Ivanov, el către Alin Buleică, a centrat și eu înscris.

Eu am împins-o în poartă (n.r. – râde). Morar a venit să mă felicite. Din reluările pe care le-am văzut, a părut că el a marcat. E un tip sincer, nu e nicio problemă, jucăm pentru aceeași echipă și nu m-aș supăra ca el să marcheze și eu nu. Ba chiar la golurile lui cred că m-am bucurat mai mult eu decât el (n.r. – râde).

A fost o perioadă foarte grea. Nu am fost accidentat în atâția ani de zile, am jucat săptămână de săptămână, fie la echipa de club, fie la națională. Nici nu prea am avut vacanțe pentru că, la final de sezon, în iunie, de obicei mergeam la echipa națională. Mental vorbind, a fost foarte greu.

Când am ajuns la Dinamo, am venit pentru a ajuta echipa, nu în vacanță. Mă uitam la televizor și îmi ziceam „Trebuie să fiu și eu acolo, să-mi ajut echipa!”. Când vii, joci 45 de minute și te accidentezi e foarte dificil. Cum m-am recuperat și am început antrenamentele, am mai greșit pase, știi cum e la început, după o accidentare, nu ești 100% refăcut. Totuși, nimeni n-a țipat la mine, toți au avut răbdare.

Dacă ți-aș zice acum că sunt 100% apt, aș minți. Am nevoie de câteva meciuri, iar oamenii care știu fotbal sunt conștienți de asta. Cu cât joc mai mult, cu atât voi fi mai pregătit. Domnul Uhrin mi-a zis înainte să intru să mă bucur de fotbal.

Vreau să mulțumesc antrenorului, colegilor și staff-ului. Am tras din greu, vreau să-i mulțumesc și lui Gabi, doctorul, care a fost lângă mine și m-a ajutat mult, staff-ului, coechipierilor, care au avut răbdare cu mine”, a declarat Desire Azankpo pentru playsport.ro.

Citește și:

S-a anunțat ora meciul Ons Jabeur-Simona Halep

-->
Previous Acuze incredibile la adresa lui Burleanu
Next Fostul șofer are nevoie urgentă de sânge

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.