Revanșă doar pe jumătate. Egal în Cupă


-->

Dinamo și FCU Craiova au avut al doilea duel al sezonului, de data aceasta în grupele Cupei României. Partida s-a jucat pe Arena Națională, iar dinamoviștii au evoluat cu gândul la revanșă. Burcă a utilizat o formulă care a semănat cu cea folosită în Liga 2.

Dinamoviștii pun pe primul plan Liga 1. De aceea, la duelul de Cupă cu Craiova, Ovidiu Burcă i-a trimis pe teren pe Giafer, Grigore, Iulian Roșu, Iglesias și Abdallah, care au prins puține minute în campionat. Ricci Grigore a avut primul șut pericol al partidei, de la 25 de metri lateral stânga. Abdallah a prins o bombă în minutul 15. Mingea a nimerit transversala și a căzut la o palmă în fața liniei porții, spre disperarea atacantului dinamovist.

A fost doar preludiul pentru deschiderea scorului. Costin Amzăr a primit o pasă ideală de la Grigore, a preluat cu bărbia și a tras perfect la colțul lung, fără vreo speranță pentru Gurău. Albu i-a încercat vigilența lui Golubovic cu un șut de la mare distanță. Dincolo, Gurău a respins greu o minge expediată cu forță de Abdallah. Meciul a fost întrerupt 5 minute la o fază la care Abdallah a fost faultat sălbatic de Gurău. Inițial, centralul Feșnic i-a arătat roșu portarului oltean. Apoi, arbitrii din camera VAR au decis că dinamovistul plecase din ofsaid, așa că roșul s-a transformat în galben. 1-0 la pauză.

Repriza secundă a început cu o încercare fantastică a lui Abdallah, care a vrut să dea gol cu un lob de la 50 de metri. Gurău a respins însă de sub bară. Craiova a primit penalty în minutul 65, după un presupus fault al lui Iglesias. Bahassa a tras pe mijlocul porții și a egalat. Iulian Roșu a vrut să decidă meciul cu un plonjon acrobatic, însă a trimis cu capul pe lângă. Amzăr putea reuși dubla în minutul 85. A avut un șut la indigo cu cel de la gol, însă, de data aceasta, Gurău a respins. După câteva zeci de secunde, Costin și-a luat inima în dinți și a expediat un trasor de la 23 de metri, fără a nimeri ținta. Neluț Roșu, intrat în partea a doua, l-a întins bine pe Gurău, fără a modifica tabela.

Politic a avut ultima șansă a „câinilor”. Torpila sa a trecut puțin peste și Dinamo – FCU Craiova s-a terminat 1-1. Următorul duel al lui Dinamo în Cupă va avea loc pe 1 noiembrie, în deplasare, la Oradea, cu FC Bihor. În campionat, băieții lui Ovidiu Burcă se vor deplasa la Galați, pentru jocul de vineri cu Oțelul.

 

DINAMO – FCU CRAIOVA 1-1

DINAMO: Golubovic – Giafer, Patriche, R. Grigore – Moura (61 Costin), Larrucea (61 N. Roșu), I. Roșu, Iglesias, Amzăr – Gregorio (61 Ghezali), Abdallah (72 Politic).

FCU CRAIOVA: Gurău – Compagnucci (67 Achim), Lacroix, D. Henriques, Mascarenhas – R. Negru, Buta (83 Blidar), Albu, Van Durmen – Chițu, Blănuță (46 Bahassa).

Foto: GSP

Citește și

Lista noilor taxe pentru români. Vom scoate bani mai mulți din buzunar, asta e clar!

 

 

 

Previous Vrea la Dinamo: ”Mă doare inima”
Next Andrei Nicolescu după meci: ”Am realizat”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *