Refuzații lui Dinamo o duc bine la echipele actuale


Dinamo este în prezent pe locul 7, în afara play-offului, după turul de campionat. Atacanţii echipei s-au întrecut doar în ratări, mai puţin în goluri. Asta în condiţiile în care Paul Batin și George Ţucudean, care au fost expulzaţi sau nu li
s-a permis să mai revină în Ștefan cel Mare, au fiecare mai multe goluri decât toate vârfurile lui Dinamo la un loc!
Cei doi au câte 6 goluri, în timp ce Rivaldinho a marcat de trei ori, Nemec de două ori, iar Bokila niciodată. Nemec e egalul lui Bumba, la Bokila se face anul! Brazilianul a contribuit prin reușitele sale doar la o victorie, 3-0 cu Juventus,
și o remiză, 2-2 cu Craiova, în trei meciuri, iar slovacul doar la un egal, 1-1 cu Astra, scrie ediția tipărită a Gazetei Sporturilor.

Nemec, puncherul ediţiei trecute pentru “câini”, are atâtea goluri în această ediţie de campionat în 11 runde bifate cât are Claudiu Bumba în trei meciuri la Concordia Chiajna, un alt ex-dinamovist, expulzat pentru că se săturase
să fie doar rezervă în mandatul lui Cosmin Contra.

Bokila dă goluri doar în amicale. A înscris în vară pentru CFR Cluj cu NK Istra (2-2), a reușit o dublă pentru Dinamo cu Aris Limassol (2-1). În partidele oficiale nu s-a lipit deloc la gol în 2017, nici pentru turcii de la Akhisarspor, nici pentru CFR, nici pentru “câini”! Ultima sa reușită într-un meci oficial datează din 2 decembrie 2016, când evolua în Qatar la Al Kharitiyath și-a deschis scorul în remiza cu Al Shahaniya (1-1).

Aproape de maximum Batin (30 de ani) a jucat în primăvara 2016 la Dinamo. N-a impresionat în alb-roșu, dar nici nu i s-au dat multe posibilităţi de afirmare. A strâns doar 153 de minute în 4 meciuri, doar o dată titular. La Chiajna are o formă de invidiat, pe care n-a mai avut-o din ediţia 2012/2013, în care a atins maximum în ceea ce-i privește potenţialul, 8 goluri în 29 de etape în tricoul celor de la FC Brașov.

Ţucudean (26 de ani), ajuns și la prima reprezentativă, a primit interzis și vara trecută, și în ultimul mercato din cauza “ultrașilor”, suporterii neiertându-i faptul că a ales să joace în 2015 pentru FCSB. Arădeanul are acum 6 goluri în 12 etape, dintre care 4 doar cu Poli Iași, aproape cât a bifat în cele mai bune sezoane la Dinamo, 2012/2013, când a reușit 6 goluri în 18 meciuri, și 2013-2014, când a dat 7 goluri în 22 de partide.

Două prezenţe exotice în peisajul dinamovist al ultimilor ani, feroezul Leo Bartalsstovu și camerunezul Marcel Essombe, ambii aduși de Mircea Rednic, sunt în formă maximă la actualele lor formaţii. Extrema Bartalsstovu (26 de
ani) a ajuns în Islanda, la IBV, unde a reușit în acest an 5 goluri în 26 de partide. La Dinamo a fost o prezenţă efemeră, având 8 meciuri, dintre care doar unul ca titular.

Essombe (29 de ani) i-a părăsit pe “câini” după moartea fulgerătoare a lui Patrick Ekeng și n-a mai vrut să se întoarcă, iar dinamoviștii n-au mai insistat ca el să revină. Africanul este acum în Thailanda, la Ratchaburi, unde are 18 goluri în 26 de meciuri.

Citește și:

Flavius Stoican, în pericol! Vezi ce s-a întâmplat

-->
Previous Flavius Stoican, în pericol! Vezi ce s-a întâmplat
Next ATENȚIE Dinamo ar putea pierde atacantul cu cele mai multe goluri!

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *