Rednic despre Il Luce: ”Eu nu”


Vestea preluării lui Dinamo Kiev de către Mircea Lucescu, după ce 12 ani a antrenat-o pe marea rivală de la Șahtior Donețk, a născut vii controverse. Nu doar în Ucraina, unde diverși fani ai kievenilor au avut reacții dure.

De-abia ce se împăcaseră, după dispute mai vechi și orgolii, că Mircea Rednic a avut o reacție sinceră atunci când a fost întrebat de transferul lui Mircea Lucescu în Ucraina. Il Luce a câștigat cu Șahtior de opt ori titlul de campion, de șase ori Cupa Ucrainei, de șapte ori Super Cupa Ucrainei și o singură dată Cupa UEFA.

”Eu nu m-aș duce niciodată să antrenez Anderlecht. Nu-i zic eu lui Mircea Lucescu ce trebuie să facă. El a simțit că trebuie să meargă acolo… eu îi urez succes”, a declarat Mircea Rednic.

Rednic a jucat și antrenat în Belgia pe Standard Liege, una dintre rivalele lui Anderlecht.

Totuși, există și reacții pozitive, precum cea a căpitanului echipei kievene, Sergey Sidorchuk.

”Totul s-a întâmplat atât de repede, încât nu am avut timp să realizez că antrenorul nostru a plecat şi un alt antrenor a fost deja numit. Eu sunt jucător de fotbal, nu e competenţa mea să apreciez deciziile conducerii, sarcina noastră este să ieşim pe teren şi să jucăm.

Cert este că Mircea Lucescu este un antrenor celebru şi titrat. Din punct de vedere sportiv cred că vom câştiga mult, ne vom dezvolta şi vom progresa. Sunt de acord că sosirea lui este un eveniment extraordinar. Emoţional a fost ca o explozie şi a provocat imediat o mulţime de controverse şi opinii, inclusiv negative. Dar au fost emoţii legate de fosta echipă. După ce au trecut câteva zile, dacă eliminăm emoţiile şi trecem de componenta sportivă sunt sigur că Dinamo va avea doar de câştigat din această mutare.

Lucescu a lucrat mult timp la Şahtior şi cine cunoaşte mai bine decât el din interior principalul nostru rival? Aşa că pasul oferă avantaje serioase pentru Dinamo”, a spus Sergey Sidorchuk pentru sport.ua.

Citește și:

Ponta și Negoiță se complimentează și se invită la șefia Bucureștiului! Firea, reacție din Sfinții Părinți

Previous Săptămâna aceasta se vinde Dinamo. Mutarea spaniolilor EXCLUSIV
Next Mărginean le ia apărarea celor de la Dinamo: ”Nu e cazul”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *