Record extraordinar atins de un membru DDB


-->
Englezul Ronnie O’Sullivan, membru cu renume în programul DDB, l-a învins în finala Campionatului Mondial de snooker pe compatriotul Judd Trump, scor 18-13, și și-a adjudecat cel de-al 7-lea trofeu din carieră.

În vârstă de 46 de ani, Ronnie O’Sullivan l-a egalat pe scoțianul Stephen Hendry la numărul de titluri la Sheffield, ultimul și, probabil, cel mai important record pe care nu-l deținea.

O’Sullivan a devenit cel mai bătrân campion mondial din istorie, depășindu-l pe legendarul Ray Reardon, care și-a pus numele pe trofeu în 1978, când avea 45 de ani, notează BBC. „Racheta” a ridicat un premiu de 500.000 de lire sterline pentru victorie, o sumă care-i asigură fotoliul de lider mondial la finalul sezonului.

A fost un Campionat Mondial în care Ronnie nu a lăsat pe nimeni să-i pună la îndoială victoria. Niciun jucător depășit pe traseu, din 5, nu s-a apropiat la mai puțin de 5 jocuri de O’Sullivan.

Într-o finală fără mare istoric, în care Judd Trump a și părut pe alocuri epuizat din cauza semifinalei câștigate în joc decisiv contra lui Mark Williams, Ronnie și-a etalat clasa. La final, și-a îmbrățișat timp de peste un minut (!) adversarul.

Ronnie O’Sullivan deține cele mai mari recorduri din snookerul modern: are cele mai multe breakuri de peste 100 de puncte (1169), cele mai multe breakuri maxime (15), cele mai multe turnee câștigate (39, față de 36 ale lui Hendry, locul 2) etc. Acum, după o vânătoare de decenii, a căzut și principalul record al lui Stephen Hendry, setat în 1999, de 7 titluri mondiale.

Mereu a existat o dezbatere aprinsă privind cine e cel mai mare jucător de snooker din istorie. Acum, odată ce Ronnie s-a asigurat că talentul său este dublat de titluri, dezbaterea pare să se închidă.

Nu l-au interesat recordurile

„Putem să împărțim recordul pentru un an. Am încercat să fiu cât de relaxat e posibil, dar e posibil să fie cel mai bun rezultat obținut împotriva unui jucător de talia lui Judd. Nu m-au interesat prea mult recordurile, dar când le atingi, e plăcut. Nu am ținte precise. Mi-a plăcut fiecare turneu jucat anul ăsta. Nu contează mereu doar să câștigi. Crucible scoate ce e mai rău din mine, nu e un sentiment plăcut, dar o să luptăm iarăși la anul”, a spus Ronnie la final.

Lider mondial în acest final de sezon, englezul s-a plâns de mai multe ori de presiunea și epuizarea pe care le resimte la Crucible, turneul în care se joacă cele mai multe frameuri din circuit.

„A fost atât de emoționant. I-am dat lui Judd o mare îmbrățișare la final și am suspinat în brațele lui. A spus niște cuvinte incredibil de frumoase. Ce mi-a spus m-a terminat emoțional, vă spun sincer. M-a terminat. Îl iubesc pe Judd, este un tip fantastic, dar niciodată până acum nu am știut că gândește atât de frumos despre mine. Nu am fost conștient cât mă apreciază și cât de mult am contat, fără să vreau, în dezvoltarea sa ca jucător.” – Ronnie O’Sullivan pentru Eurosport

„Va rămâne în istorie ca unul dintre cei mai mari jucători. Devine din ce în ce mai bun. Determinarea lui, dedicarea .. A fost cel mai bun jucător din turneu, de departe. Am fost fericit că am reușit să mă mențin cât de cât în meci” – Judd Trump

Citește și:

Tănase despre reacția lui Dîncu: ”Scrie român”

Previous A fost refuzat de Dinamo și s-a reorientat
Next Dinamoviști în echipa etapei 7

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *