Răzvan Zăvăleanu oferă detalii despre depunctare


Tribunalul București a acceptat luni, 28 iunie, cererea clubului Dinamo de a intra în insolvență. Clubul din „Ștefan cel Mare” a intrat din nou în insolvență după șapte ani, ca o ultimă măsură prin care încearcă să redreseze situația financiară catastrofală.

Administratul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, a acordat un interviu în GSP unde a oferit informații importante fanilor dinamoviști.

– Ce șanse au jucătorii și angajații să-și primească restanțele salariale?

Contractele individuale de muncă se plătesc întotdeauna cu prioritate. Eu nu știu ce contracte au jucătorii, n-am văzut niciun contract. De asta, am spus o chestie la modul general valabil referitor la contractele de muncă.

– Dacă nu au contracte de muncă s-ar putea să aibă probleme în a-și recupera banii?

Dacă nu au contracte de muncă, o să vedem. Sunt foarte multe necunoscute azi. Un Plan de reorganizare se întocmește raportat la două mari aspecte. Unul va fi evaluarea patrimoniului, și doi valoarea datoriilor. În funcție de lucrurile astea pe care o să le aflăm în urma întocmiri tabelului de creditori vom putea spune cine și câți bani va primi prin Planul de reorganizare.

– Planul de reorganizare va fi confirmat de judecătorul sindic până la 30 noiembrie, așa cum spun experții în licențiere, pentru ca Dinamo să nu fie penalizată cu 9 puncte?

Cred că termenul de 30 noiembrie n-ar nicio legătură cu procedura asta. Nu văd un pericol foarte mare. O să vedem cum vor evolua lucrurile între timp, dar cred că termenul până la care trebuie să avem Planul de reorganizare confirmat este primul trimestru al anului viitor. Adică până când trebuie depusă documentația de licențiere pentru sezonul următor.

– Fără a risca depunctarea?

Câtă vreme ești protejat de legea insolvenței nu știu cum ar putea avea loc o depunctare, pentru că acum plățile se fac potrivit legei insolvenței, în principal. Noi trebuie să respectăm legea. Un regulament nu poate să stea înaintea unei legi. Deci, câtă vreme noi respectăm legea insolvenței nu văd în ce măsură monitorizarea de la 30 noiembrie poate să afecteze Dinamo.

– Din experința pe care o aveți, ce este mai greu pentru o societate aflată în insolvență pentru a reuși să iasă curată din această procedură?

Secretul unei reorganizări de succes la fotbal, și nu numai, constă, după părerea mea, în modul în care se exercită managementul curent al societății. Dacă vom avea un management cu care să putem colabora va fi extraordinar. Pentru că, noi putem să dăm sfaturi juridice despre insolvență, dar punerea lor în aplicare se face de managementul societății. Și asta urmează să vedem. Aștept cu interes să vedem cu cine vom lucra aici.

– Sunteți la curent cu tevatura de la nivelul conducerii clubului? Cu Pablo Cortacero…

Evident că sunt la curent. Cred că este un aspect care a condus la starea în care se află Dinamo în acest moment.

– Consiliul de Administrație al clubului mai are vreun rol în insolvență?

Nu. În insolvență Consiliul de Administrație nu mai are niciun fel de atribuție, se suspendă. Noi nu vom lucra cu Consiliul de Administrație, vom lucra cu administratorul special al companiei, care va fi acesta. Nu știm astăzi.

– Cum ați fost ales de Dinamo ca administrator judiciar?

Am fost solicitați de Dinamo. Au fost discuții cu mai mulți administratori judiciari. Se pare că a contat experiența relevantă în domentul fotbalului. În baza ofertei despuse la dosar am fost numiți de instanța de judecată.

– Câte dintre cluburile aflate în insolvență pe care le-ați consiliat au reușit să iasă cu bine?

CFR Cluj și Gaz Metan Mediaș. Cu FC Brașov n-am lucrat, am fost cumva pe acolo, dar n-am lucrat. Nu-mi mai amintesc ce a fost. La ASA nu s-a reușit salvarea, era în metastază când am ajuns.

Previous VESTE EXCEPȚIONALĂ PENTRU FAMILIA DINAMO
Next Administratorul financiar, detalii despre insolvență

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *