Răzvan Zăvăleanu a vorbit despre depunctare


Răzvan Zăvăleanu a vorbit pentru FANATIK despre riscul ca Dinamo să fie depunctată la finalul lunii noiembrie din cauza datoriilor pe care le are către creditori.

Bună ziua, domnule Zăvăleanu! A apărut informaţia că Dinamo riscă să fie depunctată la finalul lunii noiembrie dacă nu va stinge datoriile către debitori. Există acest risc?

– Riscul acesta există nu numai pentru Dinamo, ci pentru orice echipă la monitorizare, dacă există nişte datorii. Din punctul meu de vedere, regulamentul nu poate să bată legea. De multe ori, lumea trece peste asta şi încalcă prevederile legale şi atunci, noi, în ideea de a fi acoperiţi 100%, am fi vrut să avem planul de reorganizare gata până în noiembrie. Însă, vom vedea cum stau lucrurile. Nu ne agităm mai mult decât este cazul. Este o problemă la care evident că suntem atenţi. Nu este problema atât de mare la cât a apărut. Dar este o chestie la care suntem atenţi şi pe care o tratăm cu atenţie.

Vă încurcă faptul că cinci creditori de la Dinamo au depus contestaţii?

– Trebuie să vă spun că la mareea de creditori pe care o avem, cinci creditori înseamnă foarte puţin. Ne puteam aştepta să avem mai multe contestaţii. Vă spun, nu e uzual să ai atât de puţine contestaţii.

Aţi rugat instanţa să grăbească judecarea acestor contestaţii astfel încât echipa să nu rişte depunctarea la 30 noiembrie?

– Da, am făcut o adresă în sensul ăsta. O adresă care, în mod normal, face parte din documentele confidenţiale de la dosarul cauzei.

Sunteţi optimist că Dinamo nu va fi depunctată?

– Evident. Optimist am fost de la bun început. Cunoaştem riscurile, am ştiut despre ce e vorba. Nu este cum ar fi o surpriză chestia asta. A fost în atenţia noastră, de asta am făcut şi cererea respectivă. Urmează să monitorizăm lucrurile în continuare şi să luăm deciziile pe care le considerăm cele mai bune pentru Dinamo.

Dacă se decide depunctarea lui Dinamo, care sunt paşii pe care o să îi urmaţi?

– În niciun caz nu mă gândesc că va fi depunctată Dinamo. Nu mă gândesc la chestia asta. Evident, există căi de atac, dar nu mă gândesc deloc la chestia asta pentru că nu cred că vom ajunge în situaţia respectivă.

Ca să rezum puţin: pentru că Dinamo a intrat în insolvenţă, aceste datorii nu trebuie acum stinse. Corect?

– Aşa este. Potrivit legii, nu pot fi plătite decât după aprobarea planului de reorganizare.

Există posibilitatea să îl aprobaţi până în noiembrie, ca să nu mai existe niciun risc?

– Da. Cred că se poate.

Citește și:

De ce a renunțat la fotbal noul preparator fizic al lui Dinamo

Previous De ce a renunțat la fotbal noul preparator fizic al lui Dinamo
Next ”Rednic și Badea vor lua plasă” Ipoteză privind depunctarea

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *