--> -->

Răzvan Burleanu face anunțul care ar salva-o sigur pe Dinamo: ”De acord”


-->

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a făcut public ceea ce doardinamo.ro v-a informat zilele trecute. Că joi se va vota la LPF un sistem cu 16 echipe, din acest sezon să nu retrogradaze nimeni, în schimb ultima clasată să joace un meci de baraj cu locul 3 din Liga a 2-a.

”Există posibilitatea ca numărul echipelor să fie mărit. Avem o analiză asupra sistemului cu 16 echipe. FRF a demarat un studiu în urmă cu doi ani jumătate alături de UEFA în ceea ce privește creșterea numărului de echipe. În momentul de față avem o analiză în ceea ce privește cel mai bun sistem care se potrivește fotbalului românesc. LPF a respins acest secenariu în urmă cu doi ani, iar pe 3 august avem pe listă implementarea acestui sistem competițional. Dacă mâine cluburile din Liga 1, dacă deținătorii de drepturi TV vor propune această variantă, atunci o să fim de acord.

Un sistem cu 16 echipe ar păstra sistemul play-off/ play-out. Acest sistem prinde din ce în ce mai mult teren și o întoarcere la un sistem cu tur și retur ar prezenta destul de multe dezavantaje. Dacă am trece la 16 echipe o să putem să avem o mult mai bună utilizare a datelor. Un alt avantaj este introducerea unei punți de legătură între play-off și play-out. Campioana play-out-ului să joace un meci de baraj cu ultimul loc de Europa League. Există și dezavantaje… banii din drepturile TV se vor împărți la mai multe cluburi”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF (Federația Română de Fotbal).

-->
Previous Veste EXCELENTĂ astăzi în Ştefan cel Mare
Next O nouă veste bună: ”Șanse sunt 100%”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.