Războiul lui Vasile Miriuță


Apele sunt tulburi în Ștefan cel Mare, dar Vasile Miriuță are un singur gând! Să câștige un război mai vechi și să le dea peste nas clujenilor care pur și simplu l-au umilit în vară, oferindu-i să antreneze în Liga a 3-a. Antrenorul lui Dinamo are sprijinul fanilor și acum este în fața unui meci capital cu CFR Cluj. O partidă esențială pentru el și pentru soarta lui Dinamo, în perspectiva play-off-ului.

Oficialii clubului l-au asigurat pe Miriuță că are credit din partea lor până la finele anului, în cele 6 partide care au mai rămas de disputat, în campionat și în Cupa României.

Pentru tehnicianul de 49 de ani este o partidă de orgoliu. A antrenat de două ori în Gruia, dar le-a transmis elevilor săi că trebuie să câștige duminică și pentru el. Miriuță a fost împins afară din „vagon” de către cei de la CFR Cluj în iunie ca să i se facă loc lui Dan Petrescu.

Mai mult, Vasile a primit o ofertă zeflemitoare din partea conducerii ardelenilor, să fie antrenor la echipa secundă a lor, din Liga a 3-a! Apoi, a fost varianta unui post în cadrul clubului, dar tehnicianul a realizat că i se vrea plecarea cât mai grabnic. Miriuță preluase echipa de la -6 puncte în clasament și a ajuns să se bată la titlu sezonul trecut, terminând pe locul 4, scrie Gazeta Sporturilor.

Vasile le-a reproșat la despărțire foștilor șefi de la Cluj: „Puteați să-mi spuneți de la început de planurile voastre, fiindcă înainte de play-off am refuzat o ofertă din China de 800.000 de euro, iar în urmă cu câteva săptămâni o alta din străinătate, de 380.000 de euro”.

Ultimul meci al lui Miriuță în acest sezon ca antrenor al Chiajnei, înainte să vină la Dinamo, a fost tocmai contra rivalului Dan Petrescu și a CFR-ului, Ciprian Deac înscriind unicul gol al partidei, din penalty, în minutul 71. Ca adversar al clujenilor, Miriuță are două meciuri, două eșecuri: cel din septembrie 2017 și pe vremea când era antrenor la Ceahlăul, acum 4 ani, tot 0-1.

-->
Previous VIDEO Transfer de marcă pentru Dinamo. Va semna cu un mijlocaș central de valoare!
Next Sfatul lui Marius Niculae pentru Ionuț Negoiță

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *