VIDEO Dialogul lui Alexandru David cu omologul său de la Sepsi


Război fără precedent pe axa Dinamo-Sepsi. Invitat în emisiunea Ora Exactă din Sport de la PRO X, Alexandru David a intrat într-un dialog incredibil cu oficialii lui Sepsi. Vă redăm mai jos declarațiile.

”Majoritatea suporterilor lui Dinamo sunt niște bătăuși care vin la Sfântu Gheorghe numai pentru scandal. Bineînțeles că suntem niște novice, niște debutanți, încercăm să învățăm. Avem și noi lacunele noastre de organizare, dar încercăm să facem față. Ne-am pregătit să nu se mai întâmple, dar noi nu gândim cu același creier ca suporterii dinamoviști. Noi nu suntem puși pe scandaluri, pe aceste feluri de manifestări, noi considerăm un meci de fotbal, meci de fotbal, și nimic altceva.

hotel iceberg balcic-->

A apărut galeria lui Dinamo și a debutat cu niște petarde aruncate în afara stadionului, a fost un antreu foarte puternic, după aceea au început scandările, la care și galeria noastră a răspuns cu aceeași monedă. Toată ostilitatea care ne înconjoară cu ocazia unui asemenea meci, este provocatoare, este jignitoare pentru demnitatea noastră etnică, demnitatea noastră ca oameni. Sunt niște provocări, niște scandări, care ne dor. Dacă vreți să înțelegeți bine, dacă nu, nu. Nu ne bucurăm și vrem să îi convingem pe suporterii noștri de fiecare dată să nu reacționeze. A încercat, domnul David, să vă dea cineva afară din țara dumneavoastră? Că pe noi vrea să ne dea afară cineva săptămânal.

Steagul Moldovei l-ați văzut atașat în Botoșani, în Iași?

Afirmațiile domnului Bokor nu corespund în totalitate cu opinia mea și a patronului, au fost niște derapaje. Atrocități verbale au fost.

Vreau să vă spun un singur lucru. Cu replica asta (n.r. referitoare la Constituția României) vă puteți așeza în fruntea galeriei dinamoviste pentru că sună în același mod. Bineînțeles că nu mă deranjează Constituția României”, a declarat Csinta Samuel, directorul general al lui Sepsi Sfântu Gheorghe.

Ce a declarat Alexandru David:

”Trebuie să asigurați niște condiții decente pentru oaspeții pe care-i aveți la Sfântu Gheorghe. Știu că sunteți obișnuiți să nu vină nimeni la Sfântu Gheorghe atunci când vorbim de galerii ale echipelor adverse, dar ce să vezi, din când în când trebuie să mai primiți și oaspeți pe acolo, știu că nu vă place. Ar fi bine să încercați să vă organizați fără să provocați cu o săptămână înainte de meci pe nimeni, și să fiți în stare să organizați un meci fără provocări. Această manipulare pe care o faceți, decupați dintr-o zi de meci doar două minute cu două scandări, nu mai ține! Să spunem lucrurilor pe nume!

La țiganii, țiganii, ne simțim și mai loviți în demnitate.

Vă cantonați în două scandări când filmul este mult mai lung. Cum este posibil ca la Sfântu Gheorghe spectatorii să intre cu steagul Ținutului Secuiesc? Știți că acolo e o adunare publică? Cum e posibil ca tot stadionul să fie plin de aceste simboluri? Eu vorbesc despre un simbol care este interzis la adunări publice! Dumneavoastră sunteți obligați să vă controlați și proprii spectatori, la orice acțiune există și o contraacțiune.

Noi stăteam foarte liniștiți luni dimineața când am avut surpriza să avem un articol cu declarațiile directorului sportiv al lui Sepsi. Afirmațiile că au fost atrocități vi le asumați?

Eu știu ce am spus! Am spus că dacă nu vă convine articolul numărul 1 din Constituția României vă puteți muta în altă țară, poate și în Ungaria. Vă convine sau nu? Dacă vreți să stați în România trebuie să vă supuneți legilor acestei țări. Și în primul rând Constituției României, care chiar prin articolul 1 din numerotare se arată asta”, a declarat Alexandru David.

Citește și:

Dinamovistul care l-a învins pe Adebayor: ”Era frustrat”

Previous Dinamovistul care l-a învins pe Adebayor: ”Era frustrat”
Next Cornel Dinu, dezvăluiri despre Ana Maria Prodan: ”Nu-i așa?”

2 Comments

 1. Avatar
  Cristi
  februarie 13, 2019
  Răspunde

  atrocitate sf [At: DA / Pl: ~tăți / E: fr atrocité, lat atrocitas, -atis] 1 Cruzime nespusă. 2 (Pex) Faptă înfiorătoare.

 2. Avatar
  Marius
  februarie 15, 2019
  Răspunde

  Dacă steagul Moldovei este arborat la Botoșani sau Iași asta nu înseamnă ca se și vrea autonomie in acea regiune. Și apropo, acolo poți vorbi oltenește, muntenește sau orice dialect fără sa fi privit ca un străin.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *