Un alt jucător de bază își anunță plecarea: „Nu cred că voi accepta”


Puljic a oferit un interviu în GSP în care a discutat despre ceea ce urmează să se întâmple.

Ce faci, Ante, după vacanță te întorci la Dinamo?

– Da, voi fi la reunire, pe 15 iunie, am contract. Apoi? Nu știu. Chiar nu știu! Sunt datorii către jucători, 2-3 luni, 6 luni la alții. N-am primit hârtie, dar voi veni să văd care este situația. Am ceva informații că se va discuta despre micșorarea salariilor, deja sunt foarte obosit de aceste negocieri.

Cum resimți întreaga situație?

– În ianuarie am acceptat ceva, nu doar eu, vreo 8-10 jucători, despre contracte, despre tăierea salariilor, dar tot sunt datorii. Ni s-a spus că vor fi achitate la timp, însă nu au fost, pentru că a trebuit să se dea bani pentru club. Înțeleg, însă situația e delicată pentru noi. Nu știu, chiar nu știu dacă va fi cineva care să accepte noile condiții.

De ce?

– Suferim de prea multă vreme. Prea multe luni neplătite. Aștepți jumătate de an să-ți primești salariul, iei unul-două, puțin câte puțin, apoi iar urmează luni bune fără nimic. Doar Dumnezeu din cer știe care e situația la Dinamo, însă nu poți trăi într-o astfel de incertitudine în lumea reală! OK, hai să zicem că acceptăm toți să jucăm un an gratis, dar există vreo certitudine că apoi va fi bine? Că va veni cineva să bage 5-8 milioane de euro și să se rezolve?!

– Nu știu dacă voi accepta să continuu, nu cred. Nu este o situație bună. Îți zic că-ți taie salariul, apoi nu-ți dau nici banii ăia. Te simți ciudat. Nu e bine. Nu pot spune ceva rău despre DDB, din contră oamenii fac orice ca să rezolve situația. Dar nu poți rezista așa, să colectezi bani. A trecut euforia, nu poți trăi doar din ea! Nu vorbesc doar despre mine, toți trăim o stare de confuzie. Parcă ne învârtim în cerc. Încerci ceva, iese bine, dar știi că va veni un moment când va fi vorba de bani și se duce totul în prăpastie.

Poate Dinamo depăși situația de acum și să creeze o formație pentru un obiectiv mai important decât salvarea de la retrogradare?

– Unii oameni încep să creadă după câteva victorii, însă și spartanii au învins într-o bătălie, două, „Augh, augh, augh!”, dar nu au rezistat dacă nu au avut armată! Să vedem ce jucători va aduce clubul. Din păcate, fotbaliștii nu se vor înghesui să vină. Ei, cei din DDB, încearcă, dar din păcate nu este de ajuns.

Te simt tare descumpănit.

– Eu m-am întors pentru play-off, să fim sus în clasament, să ne batem la titlu. Ești Dinamo, trebuie să țintești cele mai importante obiective! Însă e din rău în mai rău. Eu accept presiunea, dar pe cea sportivă, nu doar nervi și lipsa banilor! Oamenii sunt supărați, și la club, și la Săftica. Suporterii se autodepășesc, încearcă să regleze situația, colectează, au strâns sume mari, însă fără un om cu bani la echipă cât poți să reziști?! Doar din ce dau oamenii și din drepturile TV? DDB face lucrurile corect, transformă imposibilul în posibil, însă fără finanțator…

Care ar fi soluția salvatoare?

– Aici e nevoie de un om care să pompeze lunar sute de mii de euro. Vin datorii din urmă. Dacă ar veni unul cu 5 milioane de euro, să acopere „găurile”, apoi să începi, pas cu pas, să pui puțin la buget, să aduci jucători de calitate. Din păcate, nu poți trăi fără bani mulți. Din păcate, nu poți face performanță doar vânzând bilete pe internet. Eu aș vrea să-mi închei cariera la Dinamo, îți jur! Pentru asta am venit, iubesc clubul. Dar, în ritmul ăsta, nu știu. „Ante, trebuie să tăiem, Ante, trebuie să fii un exemplu”, însă nu pot doar astfel! Oricât aș vrea. Am familie, așa mă întorc și stau lângă ai mei acasă. Mai e o chestie.

Ce anume?

– Știi ce nu e normal? Cortacero ăsta a venit de un an și totuși, în ciuda a ceea ce a făcut și a mințit, tot mai este șeful clubului! E clar că a venit și a făcut probleme, dar tot mai este acționar majoritar. Depășește orice închipuire. Nimeni nu va dori să ia Dinamo în actuala situație. Habar n-am cine orchestrează toată povestea asta. Stadionul ar putea fi revitalizarea echipei. Va fi gata în 2-3 ani, însă mai reziști până atunci?

Citește și:

Ante Puljic: „Suporterii care au strâns bani din bilete, ei au salvat clubul, însă au ajutat Dinamo, nu pe Ante Puljici”

-->
Previous Ante Puljic: „Suporterii care au strâns bani din bilete, ei au salvat clubul, însă au ajutat Dinamo, nu pe Ante Puljici”
Next Un titular iese la atac: „Să ne lase în pace”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *