Pronosticul lui Borcea pentru FCSB-Dinamo. Ce spune despre Negoiță și titlu


Cristi Borcea este plecat în străinătate, dar cu toate acestea a oferit un interviu pentru gsp.ro în care a vorbit despre trăirile sale înaintea derby-ului.

– Domnule Borcea, vă mai trezește emoții un Derby de România?
– Da, cu toate că nu mai am fanatismul de acum câțiva ani. S-a dus odată cu vârsta, cu necazurile. Rămân dinamovist convins.

– Și un antistelist la fel?
– Ți-am zis, fanatismul s-a dus, chiar nu-mi mai pasă ce se întâmplă cu Steaua. Înainte, îmi doream să piardă și amicalele, savuram orice eșec al ei, acum mi-e total indiferent. Adică mă lasă rece dacă pierde sau câștigă în cupele europene, îmi doresc doar ca Dinamo să bată duminică.

– Un pronostic?
– Batem cu 2-1. Goluri? Îmi place copilul acesta nou, Sorescu, cred că poate crește foarte mult și are un viitor frumos în față, dacă va avea grijă cu viața lui și va fi sprijinit în carieră. Eu zic că el va da un gol, apoi Nistor îl marchează pe al doilea. Și de el îmi place, e bun ca lider pentru trupa de acum a lui Dinamo.

– V-a rămas expresia asta cu „Batem Steaua”, și pe jucătorii noi îi puneați s-o spună la prezentare.
– Așa am fost crescut. E cea mai importantă victorie pentru un „câine roșu”, iar eu am multe de „Batem Steaua” în palmares.

– Ce impresie vă face această echipă nouă a lui Dinamo?
– Cred că poate avea succes datorită lui Florin Bratu, chiar îmi place!, e bun pentru jucătorii pe care-i are. Și el cred că are un viitor frumos ca antrenor, iar fotbaliștii au împrumutat din răutatea lui.

– Cum credeți că ar trebui să joace Dinamo ca să bată duminică?
– Din start, să meargă peste adversar, ce să aștepte?! Te duci peste adversar, să-l „omori”, nu stai la discuții! Eu zic, de fapt sper, să dea Dinamo primul gol și astfel se mai simplifică treaba. Un factor important va fi reprezentat de public, or suporterii „câinilor” se vor implica, vor împinge echipa de la spate. Cu zece mii de „câini” care să facă atmosferă, să dai și gol repede, îi culci la pământ pe steliști.

– Cu Gigi Becali vă mai tachinați?
– Da, doar atât. Am rămas ca doi vechi microbiști: mai zic eu, mai zice el. Ne zgândărim, deși nu mai suntem atât de pătimași. Bine, acum n-am ajuns la stadiul să mă bucur dacă bate Steaua pe cineva din afară sau mai știu eu ce. Ți-am zis, mi-e total indiferent ce face. Vreau doar să văd un mare Dinamo, din nou.

– Și când credeți că o veți mai vedea pe Dinamo campioană?
– Ți-am zis că anul acesta cred că echipa va fi mai bună datorită lui Bratone și-a tinerilor. Să nu-l uităm și pe Dănciulescu, foarte important în ceea ce se întâmplă la echipă, la club, e o piesă de rezistență. Dar titlul… Pentru asta trebuie investit ca lumea, adică transferuri importante. Una e să ai ambiție, alta e să te bați pe termen lung să iei campionatul.

Citește și:

Gigi Becali, declarație SURPRINZĂTOARE despre derby

-->
Previous Gigi Becali, declarație SURPRINZĂTOARE despre derby
Next Dinamo campioană? Ce spune un ultim sondaj

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *