Programul pentru play-off și play-out în Liga a 2-a


Federația Română de Fotbal a anunțat când va organiza tragerea la sorți pentru a stabili programul play-off-ului și play-out-ului Ligii a 2-a. Etapa a 19-a a fost programată să se desfășoare duminică, 12 martie, de la ora 13:00.

În eșalonul secund, organizatorul competiției, FRF, stabilește programul meciurilor din play-off, respectiv play-out prin tragere la sorți. Aceasta a fost stabilită luni, 13 martie, de la ora 13:00, la Casa Fotbalului, și va fi transmisă în direct pe pagina de YouTube a FRF.

Și situația punctelor cu care se intră în play-off, respectiv play-out este alta. Dacă în SuperLigă echipele se trezesc cu punctele înjumătățite, în Liga 2 nu se procedează această tăiere, ci se intră în cele două faze cu punctajul obținut în cele 19 runde din sezonul regular.

În play-off ajung primele șase clasate la finalul sezonului regular. Partidele se vor juca tur-retur, rezultând încă zece meciuri pentru fiecare echipă.

În acest moment, cu o rundă înainte de final, sunt calificate matematic în play-off echipele Steaua, Poli Iași și SC Oțelul Galați, iar pentru celelalte trei poziții sunt în luptă Unirea Dej, Unirea Slobozia, Dinamo, Gloria Buzău, Concordia Chiajna și FC Brașov.

Procedura de stabilire a programului de disputare a play-off-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru şase echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți.

Extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular.

La finalul play-off, primele două clasate vor promova direct în SuperLigă, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa baraj în dublă manșă cu locurile 8, respectiv 7 din play-out-ul primei ligi. Steaua nu are drept de promovare, astfel că locul ei, dacă termină pe loc direct promovabil sau pe unul de participare la baraj, va fi luat de următoarea clasată, dacă aceasta îndeplinește criteriile de accedere în SuperLigă.

Procedura de stabilire a programului de disputare a play-out-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru opt echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți. În urne se vor introduce bile cu numere doar de la 1 la 7, prin eliminarea bilei cu numărul 8 fiind posibilă asigurarea unui număr de meciuri egale în deplasare şi acasă (câte trei din fiecare) pentru cele şapte participante în fiecare grupă. Extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular.

Citește și:

ÎPS Teodosie: ”Știința e de la Dumnezeu”

Previous Înțelegere de taină între noii investitori și Șerdean
Next Și rivalii vin pe Arcul de Triumf

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *