Primele reclamații privind siglele alese


Un suporter dinamovist, Cosmin Balint, a reacționat vehement după ce clubul a publicat cele cinci variante de siglă rămase în concurs.

Cosmin Balint este de meserie logo & brand designer și s-a implicat în concursul prin care Dinamo încearcă să-și găsească noua emblemă. Acesta reclamă modul în care s-a realizat selecția finală, deoarece este de părere că au existat sigle mai reușite în concurs.

Specialist în acest domeniu, Balint spune că trei dintre cele cinci sigle finaliste nu ar trebui să fie în această fază a concursului.

M-am implicat tare în acest proiect, am încercat sa am o comunicare directă cu cei din club, să aflu cat mai detaliat ce se dorește ca sa livrez ceva corect, memorabil, versatil, sa reziste in timp si sa reflecte valorile brandului Dinamo.

In total au fost 1000 variante propuse trimise de oameni si agenții din mai multe țări, după aceea 940 au fost eliminate si au mai rămas 60 in „semifinala”, ca mai apoi sa se aleagă 5 variante care sa între in finala pentru vot.

Am aflat cu entuziasm ca ma aflu si eu cu o propunere printre cei 60 semifinaliști (nu am aflat cu care propunere) si așteptam cu interes data de 8 mai, ora 20.00 cand trebuia sa se facă publice variantele finale.

Au apărut variantele finale, nu vreau sa critic pe nimeni, dar daca exista POLIȚIA DESIGNULUI ar fi trebuit sa amendeze 3 din cele 5 variante. Nimic coerent, nimic din ce s-a discutat in Brieful inițial, mi-e greu sa cred ca una din „agențiile de top” a propus astfel de soluții.

Nu acuz pe nimeni de nimic, știu ca nu a fost rea voința, dar un lucru e cert. În comisia de selecție nu a fost nimeni care sa spună daca propunerea de logo e corect din punct de vedere tehnic si funcțională pe materialele pe care urmează sa apară”, a scris Cosmin Balint, pe Facebook.

Comunicatul clubului

„Alegem împreună noua siglă a clubului! 😍
Timp de trei zile, până pe 12 mai (ora 20:00), suporterii dinamoviști din țară și din străinătate pot vota, pe pagina oficială de Facebook, noua siglă a clubului nostru. ⚽
Au mai rămas în concurs cinci dintre cele mai frumoase propuneri venite din partea suporterilor. 👏
Sigla (imaginea) cu cele mai multe LIKE-uri va primi 5 puncte, a doua, 4 puncte, până la ultima, un punct. ✅
Împreună alegem noul logo!
Împreună salvăm Dinamo!
Aici e Dinamo! ⚪️🔴”

Citește și:

Singura siglă apreciată de Dinu: ”Ar mușca”

-->
Previous Florin Prunea: „Nici nu mai știa pe unde e”
Next ”U” Cluj pierde meciul cu Hermannstadt

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.