Primăria Sectorului 2 urgentează lucrările pentru Stadionul Dinamo


-->
Recent s-a depus o cerere la Curtea de Apel București pentru a anula temporar suspendarea documentației de urbanism, aplicabilă „exclusiv pentru proiecte de interes public de importanță națională și municipală”. Această solicitare provine din partea consilierilor juridici reprezentând Sectorul 2.

În prezent, implementarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Sectorul 2 este oprită, iar Administrația locală a Sectorului 2 dorește să revină asupra acestei întreruperi pentru proiectele de semnificație majoră, inclusiv pentru dezvoltarea Bazei Sportive Dinamo.

Concret, primăria de sector, condusă de Radu Mihaiu, dorește liber la construcții de interes public, dar se „lovește” de suspendarea PUZ Sector 2, arată cei de la Gândul.

„Surse administrative au precizat că obiectivele publice enumerate sunt în diferite stadii procedurale în cadrul programelor europene PNRR, POR, POIM, PO Transport, PODD, PO Sănătate, AFM, Anghel Saligny, precum și alte programe de finanțare, aflându-se în imposibilitatea respectării graficelor de lucrări, termenelor asumate” arată colegii de la Gândul și continuă: „Consilierii juridici ai Sectorului 2 au subliniat pericolul iminent de pierdere a unor finanțări, îndeosebi asupra proiectelor de interes public major. Se pot pierde investiții de peste 8,5 miliarde lei”.

Care sunt obiectivele publice pentru care Primăria Sector 2 cere ridicarea suspendării PUZ:

  • Baza Sportivă Multifuncțională – Dinamo București,
  • Complexul Sportiv Național de Tenis ”Lia Manoliu”,
  • Ansamblu medical nou – Institutul Clinic Fundeni,
  • Spital nou – Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” București, Centru de Excelență în Oncologie cu un regim de înălțime 3S+P+4E+5Er „Prof. Dr. C.C. Iliescu” București,
  • Realizare rețea de infrastructură pentru transportul verde în cadrul programului finanțat prin PNRR – Componenta C10 Fondul Local, Investiția I.1.4., respectiv Amenajare Piste de Biciclete pe raza Sectorului 2,
  • Extindere traseu cale de rulare tramvai – tronson dublu – și realizare zone de interconectare/ joncțiune cu tronsoanele existente Pipera-Pantelimon,
  • Realizarea celor 3 pasaje – Gherghiței, Baicului, Ferdinand – prin Programul Anghel Saligny,
  • Amenajarea, reconfigurarea, sistematizarea zonelor (malurile) aferente salbei de lacuri situate pe raza teritorial-administrativă a Sectorului 2.

„La apelul menționat și constituit pe cale excepțională s-au prezentat reprezentații primarului general, reprezentanți care au susținut în mod vehement că aceste proiecte sunt lipsite de importanță și totodată solicitând menținerea suspendării PUZ asupra acestor obiective publice de interes național și municipal. Se pare că Sectorul 2 este sabotat de primarul general care a transmis oficial instanței solicitarea de menținere a suspendării asupra obiectivelor publice cu finanțare europeană, făcând astfel imposibilă realizarea acestora” mai arată sursa citată. Tribunalul București a suspendat și anulat PUZSector 2, dar hotărârea din iunie nu este definitivă.

Previous Dinamo și-a găsit atacant: „Pitbull”
Next S-au încheiat AGA. Ultimele detalii

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *