Prima reacție a lui Rednic despre întoarcerea la Dinamo


Chemat la negocieri de Nicolae Badea, săptămâna trecută, Mircea Rednic anunță că este dispus să revină pe banca alb-roșiilor, conștient că imaginea lui ar avea de suferit dacă echipa retrogradează.

Mircea Rednic (52 de ani) este principalul favorit pentru postul de antrenor principal la Dinamo. Negocierile sunt deocamdată blocate din cauza divergențelor dintre conducerea clubului și italianul Dario Bonetti (60 de ani) vizavi

– Domnul Rednic, sunteți dispus să preluați Dinamo?

– Încă nu s-a discutat concret. În momentul în care mă vor contacta și vom discuta serios, să vedem ce vor atunci vorbim. Cu domnul Badea a vorbit generalități. Nu mi s-a făcut o propunere concretă. Nu e corect să discutăm despre venirea mea la Dinamo în momentul de față. Trebuie să-și rezilieze contractul cu Bonetti, au pus antrenor interimar. Am mai pățit-o cu Claudiu Niculescu ultima oară și nu mai vreau să o pățesc, să se spună că Rednic stă la cotitură. Rednic nu stă la cotitură.

Suporterii vă așteaptă.

– Or fi singuri care mă vor, nu? (râde)

– Și conducerea, din moment ce Nicolae Badea v-a chemat la discuții.

– Domnul Badea e și nu e în conducere. El ajută Dinamo. Și aici e o mică problemă.

– Nu e un risc pentru un antrenor cu cariera dumneavoastră să preia Dinamo, aflată în pericol de retrogradare?

– E un risc pentru imaginea mea, dar aici e vorba de Dinamo. Dacă nu era vorba despre Dinamo nici nu stăteam la discuții să preiau o echipă în situația asta în România. M-am săturat să tot iau echipe cu probleme. Și sportive și financiare. Eu încerc să-i ajut și sportiv și financiar, și cine cade de prost? Rednic. Și nu mi se pare corect. Asta e România! Dacă lucrurile nu vor ieși, iar se apucă unii să spună că Rednic e antrenor depășit. Așa s-a întâmplat și când am fost la Poli Iași.

Se poate spune că aveți experiență la echipe cu probleme.

– La Iași am preluat o echipă care în ultimele opt etape luase doar un punct, nu câștigase de 15 meciuri. Cu jucători neplătiți și un lot subțire. Când au venit jucătorii aduși de mine echipa a jucat bine. Am eliminat din Cupă pe Craiova, am bătut Dinamo, apoi a venit COVID-ul. Lumea tot că sunt depășit. La Viitorul la fel. Am luat o echipă care nu mergea bine. Într-o lună patronul mi-a vândut toți jucătorii care făceau diferența, l-am pierdut și pe Ghiță, apoi iar articole că Rednic e învechit, scrise de Ștucan, bipan, nu știu mai care.

– Sunteți cam supărat.

– Cum să nu fiu. Cei care mă critică să vină să vadă antrenamentele lui Rednic, ce metode are Rednic. Sau întrebați-i pe cei care au lucrat cu mine.

– Cum vi se pare lotul lui Dinamo?

– Nu vreau să vorbesc despre lot. Nu trebuie să intrăm în amănunte. Cei care au făcut transferurile să și răspundă.

„Toți se dau dinamoviști când vin la Dinamo, dar toți își cer banii. Doar prostul de Rednic vine cu bani de acasă. Ultima oară am pierdut peste 100.000 de euro, cu prime și cu ce-am dat la club. Fanii mă vor pentru că pun suflet și pentru că sunt și antrenor. Pe unde am fost am demonstrat. Nu pot face însă tot timpul din rahat bici”
Mircea Rednic, antrenor

Citește și:

CTP se ia de Florin Cîțu: ”Băi, tovule! Este respingător”

-->
Previous Ce i-au cerut suporterii lui Gabi Torje
Next „Am acceptat toţi termenii pentru transferul lui Sorescu”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.