Poziție oficială a CS Dinamo după incidentul de la handbal masculin


CS Dinamo a luat o poziția oficială după evenimentele din meciul de ieri, când suporterii dinamoviști care au însoțit echipa de handbal masculin la Constanța, pentru partida cu HC Dobrogea Sud, au fost evacuați și unii chiar au ajuns la spital după violențele forțelor de ordine.

”Protest oficial

Către,
Federația Română de Handbal
HC Dobrogea Sud Constanța
Jandarmeria Română

Clubul Sportiv Dinamo București protestează în mod oficial față de modul în care a fost organizat meciul de handbal dintre echipele masculine HC Dobrogea Sud Constanța și Dinamo București, disputat în data de 26 aprilie a.c., începând cu ora 20:00, la Sala Sporturilor din Constanța. Deficiențele de organizare au dus la producerea unor incidente în sectorul rezervat suporterilor dinamoviști, care au dus la întreruperea meciului, evacuarea suporterilor și crearea de panică în rândul celorlalți spectatori.
Precizăm din start că CS Dinamo se dezice de orice comportament necivilizat, nu agreează și nu încurajează manifestările huliganice, dar sunt necesare câteva precizări esențiale, pentru a fi percepută corect imaginea de ansamblu a evenimentelor petrecute la finalul meciului.
Deplasarea suporterilor aşa-zişi violenți a avut loc în cadru organizat, pe întregul parcurs al acestui demers neînregistrându-se niciun incident. Astfel, putem demonstra că suporterii nu au venit cu un alt scop decât de a-şi susține echipa.
Se vorbeşte despre suporteri dinamovişti aflați sub influența alcoolului. Susținătorii echipei noastre au fost controlați la intrarea în sală, fix de organizatorii meciului. Ce să înțelegem, că nu şi-au făcut bine treaba cei de acolo sau că au fost lăsați tocmai pentru a fi provocați ulterior!?
Suporterii dinamoviști au fost provocați încă de la intrarea în sală, fiind foarte vizibil pe înregistrările video cum stewarzii lovesc, împing şi bruschează membri ai galeriei care îşi văd de meci şi de ce se întâmpla în teren.
Suporterii dinamoviști au fost înghesuiți pe 70 de locuri, ei fiind nu mai puțin de 100! Nu a existat zonă tampon, care să anuleze interacțiunea dintre fanii celor două echipe. Din acest motiv a și izbucnit incidentului din sectorul respectiv.
În momentul în care stewarzi, dar și PERSOANE ÎN CIVIL (!) au folosit sprayuri cu gaz lacrimogen, lucru complet interzis în cadrul unui eveniment desfăşurat în spațiu închis, suporterii dinamoviști NU au fugit înspre suporterii constănțeni cu intenții agresive, ci pentru a ieși din zona unde se pulverizase excesiv gaz lacrimogen.
Organizatorii şi firma de pază nu au intervenit în momentul în care jucătorul Branislav Angelovski loveşte un suporter dinamovist, sub ochii arbitrilor, sau când trei suporteri aflați deasupra intrării la vestiare îi scuipă pe membrii echipei noastre tehnice! Datoria forțelor de ordine este să protejeze toate persoanele aflate în sală, nu să se comporte ca și cum ar fi membri ai unei galerii rivale.
În concluzie, considerăm că deficiențele de organizare au fost premeditate și au avut ca scop crearea unei situații care să fie favorabilă clubului constănțean. Altfel, nu înțelegem de ce nu a existat o cooperare mai consistentă cu reprezentanții jandarmeriei, care au experiență și știu cum să procedeze în mod concret și coerent în astfel de situații. La primul meci al semifinalei, disputat la București pe 21 aprilie, Clubul Sportiv Dinamo a cotat evenimentul în ”gradul zero de risc”, în condițiile în care se la Constanța urmau să vină doar 40-50 de suporteri.
Ținând cont de toate acestea, solicităm Federației Române de Handbal să judece în mod echidistant incidentele petrecute la finele meciului din data de 26 aprilie a.c. și să ia măsurile care se impun, atât în privința deficiențelor organizatorice, cât și a jucătorului Branislav Angelovski, care trebuia eliminat cu cartonaș roșu după ce a lovit un suporter. De asemenea, solicităm organelor în drept să identifice persoanele care au folosit gaz lacrimogen în Sala Sporturilor din Constanța, implicit individul în civil care s-a aflat în grupul stewarzilor. Există imagini video care pot fi puse la dispoziția organelor în drept.
În fine, solicităm HC Dobrogea Sud Constanța să nu apeleze la provocări în perspectiva meciului trei al semifinalei, programat pe data de 13 mai, la București. Tot ce dorim este ca finalista să se decidă doar pe teren, în interesul handbalului și în spiritul fair-play-ului.”, a scris CS Dinamo pe facebook.

Previous VIDEO EXCLUSIV Mesajul lui Busuladzic pentru fanii dinamoviști
Next Monica Iagăr: ”Cei din urmă vor fi primii. Vom avea stadion nou”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *