Povestea IMPRESIONANTĂ a lui Simon Zenke. De ce încă nu a semnat


Simon Zenke este un fotbalist cu totul atipic pentru Liga 1. El așteaptă certificatul internațional de transfer ca să semneze actele cu Dinamo. Ajuns la 29 de ani, fotbalistul născut în Nigeria în Ajunul Crăciunului are o poveste impresionantă. A rămas orfan în copilărie și a trebuit să muncească de mic să-și întrețină familia. Și-a pierdut mai întâi mama, când avea 11 ani, apoi tatăl, doi ani mai târziu. Cum se descrie jucătorul proaspăt adus de Mircea Rednic?

„Aspirațiile mele în viață sunt să fiu un soț mai bun, un tată mai bun, să construiesc un viitor mai bun copiiilor mei, să fiu un exemplu pozitiv pentru ei și pentru tinerii fotbaliști. La început, am fost atras de soția mea datorită frumuseții și simplității ei, dar m-am îndrăgostit de ea fiindcă e femeie cu frică de Dumnezeu! Și tot El a ajutat-o să-mi ofere trei copii minunați, două fetițe și un băiețel. Sunt cele mai importante ființe din viața mea și sursa bucuriei mele”.”, a povestit Simon pentru un site nigerian, thenationonlineng.net.

Caracterul și l-a modelat singur, de mic. Și-a terminat colegiul ca promisiune pentru tatăl pierdut, chiar dacă a dat cu piciorul unui contract într-o perioadă a tinereții în care o ducea extrem de prost cu banii, el trebuind să întrețină restul familiei.

„Îmi place să mă îmbrac bine, dar nu sunt adeptul cheltuielilor mari. Ca nebunie personală, am o colecție impresionantă de adidași Air Jordan. Îmi plac mașinile, dar nu-mi cheltui banii pe ele așa cum fac alți fotbaliști. Mi-am luat un Volkswagen Touareg când am semnat primul contract de profesionist, în 2008, și l-am ținut 7 ani. În 2016, i-am cumpărat soției un Range Rover Evoque și chiar voiam să-mi iau și mie un Range Rover Sport. Dar când am văzut cât costă, mi-am adus aminte că am copii și că trebuie să mă ocup de viitorul lor. Și nu mi-am mai cumpărat mașina”, a povestit Zenke.

„Îmi place să călătoresc și să descopăr noi locuri, de aceea îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru darurile sale, pentru fotbal. Sunt un gurmand, încerc tot felul de mâncăruri, dar preferatele mele sunt supele” Simon Zenke

NUMELE SĂU ÎNSEAMNĂ „REGE”

Simon este mândru de numele său de familie. Aceasta întrucât „Zenke” în limba poporului Tiv, o minoritate din Africa de Vest din care se trage, se traduce prin „Rege”. „Tata mi-a spus odată că bunicul lui, Makera, a fost cândva regele zonei în care locuiam”, a povestit fotbalistul.

Citește și:

Gnohere nu vrea pace. Ce spune despre Rednic

-->
Previous Gnohere nu vrea pace. Ce spune despre Rednic
Next Schimbări MARI pentru derby. Alți 6 jucători pe picior de plecare

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *