Povestea fundașului Ionuț Amzar


Costin Ionuț Amzăr, 19 ani, fundașul stânga al lui Dinamo remunerat cu 1.000 de euro/lună visează să dețină propriul autoturism ca să nu mai vină cu autobuzul de la Ștefănești.

Amzăr este unul dintre remarcații „câinilor” după victoria cu 1-0 de la Chiajna, care a reaprins speranțele în tabăra roș-albilor. Fundașul stânga a strâns aprecieri numeroase și în rândul suporterilor, chiar dacă aportul său ofensiv este mult mai bun decât cel defensiv, ceea ce-l pune pe tânărul jucător în situații riscante.

Fotbalistul de 1,70 metri înălțime, a fost promovat la prima echipă a roș-albilor în sezonul trecut, de tristă amintire la capătul căruia Dinamo a ajuns în eșalonul secund. A fost promovat de Dario Bonetti, a debutat în Liga 1, a trecut din nou la Dinamo II, pentru ca, odată cu decizia lui Mircea Rednic de a-i „exmatricula” pe Steliano Filip și Cosmin Matei, tânărul apărător să se întoarcă la prima echipă.

„Provine dintr-o familie bună, modestă, dar de mare bun-simț, lucru care se vede și în caracterul, și în dezvoltarea tânărului jucător. Vine de la Ștefănești, de unde este familia lui, cu «RATA». Voluntariul a vrut să-l ia în 2020 pentru echipa mare, direct”, a declarat Gabi Răduță pentru GSP în urmă cu un an.

Ionuț Amzăr este un mare fan al lui Alphonso Davies (Bayern Munchen), după ce a deschis ochii în fotbal cu ex-galacticul Marcelo (Olympiacos). Transferat la Academia Dinamo de la Regal Sport București în 2017, Costin Ionuț Amzar a semnat prelungirea contractului cu „câinii” până în 2027 și câștigă în actuala ediție 1.000 de euro/lună.

Cei care-l cunosc îl recomandă ca un băiat modest. „Știu că-și strânge banii, vrea și el să-și ia o mașină la mâna a doua”, au povestit colegii. „Da, nu mai vreau să depind de «RATĂ» și de colegi ca să ajung la antrenamente la Săftica. La un moment dat, o să-mi iau mașina mea”, a mărturisit tânărul dinamovist.

Citește și:

Situația biletelor la Dinamo – CSA Steaua

Previous Bogdan Gavrilă aproape de plecare
Next Cu cine va juca Dinamo în Cupa României

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *