Poveste emoționantă cu Unicul Căpitan: „Cum să uit?”


Este o zi tristă în istoria lui Dinamo. Unicul Căpitan a trecut la cele veșnice acum 19 ani și jucătorii speră că Hîldan va fi de acolo de Sus lângă ei la derby.

Tatăl lui este însă la fel de afectat ca în 2000.

„Cum să uit vreodată cum zicea, sunându-mă în drum spre Brănești: «Deschide, tată, porțile, că vin câinii!». Îi plăcea să-și aducă acasă colegii de echipă, stăteau aici în curte, la o masă, beau câte un suc și vorbeau de fotbal, de cum să bată pe Steaua, de cum să facă istorie pentru Dinamo. El nu punea pic de băutură în gură, i-am dat o dată țuică, zicându-i că e apă, chiar înainte de Euro 2000, și când a simțit spirtul a aruncat paharul, spărgându-l. Eu îl aștept și acum să vină, zi de zi, an de an, deși știu că nu va mai suna…”. Cuvintele tatălui ies cu noduri, iar lacrimile îi crestează figura îmbătrânită și de chinul pierderii lui Cătălin.

Partida o va vedea în camera lui Cătălin, printre icoane și fotografii, amintiri și suveniruri nemuritoare. „Stau cu el acolo, vorbim: «Uite, tată, ce fac copiii noștri!», îi mai certăm pe jucători, îi lăudăm, ne rugăm să bată Dinamo. Așa ne uităm noi, împreună, la fotbal”, a povestit seniorul.

-->
Previous REVENIRE SPECTACULOASĂ Un jucător care a marcat un gol contra FCSB, din iarnă la Dinamo
Next Echipele probabile și cotele înainte de FCSB-Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *