Posibil parteneriat cu o echipă din vestul Europei


Conducerea Red&White dorește să respecte calendarul inițiativelor operaționale și, conform planului prezentat, a început discuțiile pentru colaborarea cu diverse cluburi din vestul Europei. În această situație, oficialii de la LASK Linz sunt interesați de un schimb de cunoștințe și expertiză cu echipa lui Dinamo .

În acest pachet, unul dintre puncte prevedea „cooperarea cu cluburi de fotbal occidentale”.

„Implementarea unui program de dezvoltare continuă a competențelor profesionale prin consolidarea cooperării cu cluburi și organizații de profil din fotbalul occidental și transfer de know-how”.

Conform ProSport, conducerea lui Dinamo a început discuții pentru a stabili un parteneriat cu un club din vestul Europei. Acest demers implică mai multe runde și întâlniri între părți pentru a concretiza colaborarea.

Clubul în discuție este LASK Linz, fondat în 1908, câștigător al unui titlu de campioană și deținător al unei cupe în palmaresul său. În prezent, se află pe locul trei în clasamentul ligii interne din Austria.

În principiu, colaborarea dintre Dinamo și LASK se va concentra pe dezvoltarea academiei de copii și juniori, precum și pe activitățile de scouting, care au impresionat reprezentanții austrieci. Aceștia au fost impresionați de faptul că echipa alb-roșie se bazează în proporție de 99% pe voluntari în acest sector crucial.

„Austriecii s-au arătat mirați de acest sistem și ar vrea să-l implementeze, să schimbe experiență în acest sector, bază de date, tot ce figurează în zona de recrutare”, a precizat una dintre sursele ProSport.

De asemenea, în cazul în care discuțiile în curs între cele două cluburi se finalizează conform informațiilor ProSport, este posibil ca anumiți oficiali de la Linz să viziteze Bucureștiul. În plus, este posibil să aibă loc schimburi de jucători, împrumuturi ale unor fotbaliști și alte operațiuni sportive în sensul transferului de know-how.

Citește și:

Vlad Pascu cere arest la domiciliu: „Vreau să dau la facultate”. Decizia Tribunalului Constanța

Previous Echipele probabile la Poli Iași-Dinamo
Next Festival de ratări dinamoviste la Iași

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *