Portretul noul idol al suporterilor


-->
Gabriel Glăvan, directorul sportiv al clubului a conturat un tablou elogios al fotbalistului Dennis Politic (23 de ani), care a contribuit semnificativ la transferul noii vedete a echipei.

Politic și-a etalat din nou abilitățile remarcabile în tricoul echipei, având o performanță excepțională în victoria împotriva FC Botoșani (scor 1-0). Acesta a creat momente spectaculoase, l-a pus în dificultate pe Răzvan Ducan, determinându-l să înscrisă în propria poartă, și a avut o contribuție esențială la obținerea celor 4 puncte actuale ale echipei roș-albe. De asemenea, Politic a marcat decisiv și în etapa anterioară împotriva U Cluj (scor 1-1).

Ovidiu Burcă l-a dorit foarte mult, directorul sportiv Gabriel Glăvan a lucrat la transfer, mai ales că-l știa de mai multă vreme. De fapt, l-a monitorizat încă dinainte ca el să devină oficial al „câinilor”!

„L-am urmărit încă de când era eligibil pentru România U21, eu lucrând pentru această selecționată la FRF. Mi se părea unul dintre cei mai buni dintre cei ce puteau evolua la acel nivel.

Au fost mai mulți jucători din același lot, dar care nu joacă în România. Am avut încredere mare în el, îmi place ideea de a lua jucători tineri români cu un potențial mare neexploatat”, a povestit Gabriel Glăvan pentru Gazeta Sporturilor.

Chestionat să-i schițeze un portret extrafotbalistic lui Dennis Politic, directorul sportiv al roș-albilor a detaliat:

„Primul lucru ce-mi vine acum în minte este «stabilitate». Este căsătorit de tânăr, un băiat foarte liniștit.

Are abilități speciale, se face repede plăcut în cadrul grupului. Știe ce vrea, cu adevărat. Și-a dorit tot timpul să urmeze un drum de la care nu s-a abătut. Vă dați seama dacă a plecat cu părinții de mic în Anglia, a avut tot timpul ambiția de a reuși.

Ar fi fost păcat să nu-și exploateze talentul său în Liga 1 și la o echipă de tradiție”.

Detaliind, oficialul dinamovist le-a dezvăluit mai multe trăsături de caracter ale lui Dennis Politic.

„Are valori sănătoase. Nu vede nevoia zilei de azi și de mâine, vede mai departe de atât! E dezinvolt, nu are presiunea greșelii! În sensul în care își dă seama că totul face parte din joc, crescut fiind afară, nu e precum jucătorii crescuți în România, care simt că ar putea greși, că e un capăt de țară dacă fac o eroare, și-atunci sunt blocați.

Avem caractere foarte bune în lot, o să vedeți mai multe lucruri bune când se vor închega relațiile de joc, când lotul va fi complet din acest punct de vedere.

Nu văd niciun defect social la el, la Dennis, sau la vreun alt fotbalist sosit. Toți au avut, mai au, această problemă: vor să demonstreze, să arate imediat, iar asta este o presiune în plus. Mai ales după meciul cu Sepsi. Le-am spus jucătorilor că noi îi așteptăm, că trebuie să se comporte natural în stilul lor de joc.

Dennis este un băiat credincios, îl ajută foarte mult. Are valori sănătoase în dezvoltarea lui, se bazează pe niște principii de viață, care sunt o ancoră în privința dezvoltării personale.”, a mai spus Gabriel Glăvan.

Citește și:

Minunea de la Mănăstirea Nicula. Astăzi, este o zi specială

Previous A doisprezecea plecare de la Dinamo
Next Mircea Lucescu aproape de Dinamo București

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *