Portarul lui Dinamo a fost debutat la Mourinho. Planuri mari la Dinamo


Tomas Mejias Osorio, noul portar al lui Dinamo, 31 de ani, a fost debutat de Mourinho la Real Madrid în 2011, în momentul în care ”The Special One” a decis să-l odihnească pe Iker Casillas. El a vorbit pe larg despre experiențele sale în fotbal și ce și-a propus în viitor într-un interviu pentru Prosport.

”Am început de la 10 ani la Real Madrid și visul oricărui jucător este să poată debuta la Real Madrid. Și puțini o și fac. Deci pentru mine a fost un vis. Bineînțeles (n.r. i-au tremurat picioarele). Erau 80 de mii de persoane acolo, cum să nu-mi tremure? Dar până la urmă trebuie să o transformi într-o rutină, ceva normal. Calmul portarului este cel mai important. A fost un moment mare în cariera mea.

Sunt privilegiat că l-am avut ca antrenor (n.r. pe Jose Mourinho), unul dintre cei mai buni din lume, a fost un privilegiu pentru mine. Mai ales că am debutat cu el, ce să mai poți spune? A demonstrat tot în carieră și mai are rămasă.

Eu am început de la 10 ani, am început direct ca portar la echipa din cartierul meu. Și după un an și ceva m-a chemat Real Madrid și am început de acolo. M-au chemat după niște finale la copii, mi-au zis să mă duc să mă antrenez cu ei. Totul a început ca un hobby de fapt. Era Real Madrid, dar făceam de plăcere la început. Părinții mei așa mi-au zis, că e mai mult de plăcere.

Apoi am avansat, pas cu pas și fără să-ți dai seama deja joci cu cei mai mari. De mic îmi plăcea să mă arunc după șuturile bunicului meu. Îmi plăcea să mă arunc după minge și cred că am ales cel mai rău post posibil. Că toți vor să fie atacanți și să dea goluri, să se bucure. Dar sunt mândru de ce am obținut și de ce mai am de făcut. Este un post care nu este văzut bine în ziua de azi, pentru că poți face un meci mare sau o greșeală și te judecă.

M-am antrenat cu mari portari, ca și Casillas, Valdes, De Gea și trebuie să înveți tot ce e mai bun de la ei, la ce calități au trebuie să rămâi cu ce e mai bun. Casillas are un talent înăscut între bare, este o pisică. Trebuie să îl studiezi, să înveți de la el, plus calmul pe care îl are ca să înfrunte totul, că, până la urmă, suntem portari și trebuie să fim foarte calmi, să așteptăm momentul oportun și să nu ne precipităm.

Valdes, la fel, jocul de picior era foarte bun, era foarte puternic psihic, mai ales că pe final de carieră a suferit destul și astea cred că trebuie să iei de la fiecare portar.

De De Gea ce aș mai putea să-ți spun eu? Are o mulțime de abilități. Suntem asemănători fizic și am fost mereu împreună cu el la naționalele de junior din Spania. Ne înțelegem foarte bine și am luat multe lucruri bune de la el.

Da (n.r. încă ține legătura cu ei), vorbim. Am încercat să învăț de la ei tot ce am putut și cel mai important acum este prezentul, dar și viitorul”, a declarat Tomas Mejias Osorio.

Citește și:

PSD sare la gâtul lui Vela: ”Așa e când stai cu interlopii!”. Ce acuzație îi aduc

Previous Pablo Cortacero ajunge la București și face mutări importante în conducerea clubului
Next Transferuri noi pentru Dinamo: ”Să îmbunătățească valoarea lotului”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *