Popa: “Nu am ajuns la un numitor comun”


CS Dinamo București a promovat în Liga a 3-a, după ce a câștigat barajul cu Venus Independența, scor 3-2 în tur și 1-0 în retur.

Echipa de fotbal de la CS Dinamo este antrenată de către Daniel Iftodi (54 de ani), iar Dănuț Lupu (55 de ani) ocupă funcția de team manager.

În direct la Digi Sport, președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, a anunțat că scopul acestei echipe este să promoveze jucătorii tineri formați la academia Dinamo, nu să concureze cu FC Dinamo, echipă retrogradată recent în Liga 2.

Totodată, Ionuț Popa a precizat că CS Dinamo nu va fuziona cu FC Dinamo, întrucât Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar la FC Dinamo, nu și-a dat acordul pentru această mutare.

„Nu sunt reținut, dar n-am câștigat Champions League. Este o promovare în Liga 3. Cine nu înțelege scopul acestei echipe? A apărut un privat în 2000 sau în 1999 și acum nu înțelegeți scopul unui club care s-a înființat în 1948? Întrebați-vă de ce s-a ajuns aici și ce interese au avut alții.

Am spus foarte clar că înființăm această echipă doar pentru a avea continuitate și pentru academia de fotbal pe care am înființat-o, să dăm ocazia jucătorilor de la U19 și U17 să aibă unde să evolueze. Din punct de vedere sportiv, ăsta a fost targetul.”

„Vreți să o desființăm?”

„Între timp, au apărut niște probleme financiare la echipa care este acum în Liga 2 și toate lumea consideră un mare thriller că am înființat această echipă. Vreți să o desființăm? O desființăm mâine, dacă opinia publică consideră că este o problemă că am înființat o echipă doar pentru continuitate. Noi suntem total detașați de echipa care a retrogradat acum în Liga 2.

De unde știți că am folosit bani publici? Noi suntem subvenționați de la bugetul de stat în parte, iar o parte sunt venituri proprii. Noi producem venituri din academia de fotbal, tenis, baschet, din bilete, sponsori. Acești bani îi distribuim către sporturi. Nu ne permite legislația să aducem fotbalul acolo unde a fost.

Suporterii n-au nicio vină, nu mi se pare corect să implicăm suporterii lui Dinamo. Nu știu ce se va întâmpla, l-am contactat pe domnul Zăvăleanu pentru a forma un nou Dinamo, dar nu am ajuns la un numitor comun. Vedem ce o să fie pe viitor. Noi am fost de bună credință. Vom vedea ce vor face cu acele datorii”, a spus Ionuț Popa, președinte la CS Dinamo.

Citește și:

Rici Grigore: ”Statut de pierzători la Dinamo”

Previous Ricardo Grigore poate ajunge la marii rivali
Next Oficialii au luat o decizie radicală

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *