Play-off sau play-out? Statistici exclusive


”Câinii” întâlnesc în această seară Astra Giurgiu, o echipa cu 2 poziții sub Dinamo și cu un punct mai puțin. Meciul este unul decisiv, orice alt scor ar scoate-o pe Dinamo din lupta pentru play-off. În momentul acesta, o victorie ne-ar apropia la 6 puncte de Clinceni, echipă cu care vom juca pe teren propriu în ultima etapă.

După ultimele 3 partide din campionat, Dinamo s-a îndepărtat și mai mult de obiectivul principal, și anume ocuparea unei poziții de play-off la sfârșitul sezonului regulat, dar a învins FCSB-ul și a mers mai departe în sferturile Cupei României, unde o va întâlni pe Dunărea Călărași. Astfel, Cupa României devine obiectivul principal în acest sezon, mai ales că aceasta ar veni la pachet și cu o poziție în turul al doilea al noii competiții, Conference League.

Întrebarea pe care ne-o punem cu toții este aceea legată de prezența echipei în primele 6. Este oare posibilă?
În momentul de față, FCSB ocupă prima poziție, urmată de CFR, Craiova, Sepsi, Botoșani și Clinceni. Într-o statistică realizată exclusiv de doardinamo.ro, Dinamo nu a obținut încă nicio victorie împotriva vreuneia dintre aceste echipe. Mai exact, în cele 10 meciuri, Dinamo a obținut 3 rezultate de egalitate( 1-1 cu Botoșani, 1-1 cu Clinceni și 0-0 cu Sepsi), iar în restul de meciuri doar înfrângeri. Golaverajul din aceste dispute este: 4 goluri marcate, 16 goluri primite. O statistica foarte îngrijorătoare.

În disputele cu echipele aflate în acest moment pe locurile 7-16, Dinamo stă destul de bine. În cele 13 partide, Dinamo a obținut 7 victorii, 2 remize și 4 înfrângeri, golaverajul fiind 19 goluri marcate și 10 goluri primite.
Așadar, Dinamo s-a descurcat cu siguranță mai bine împotriva echipelor din subsolul clasamentului, și deloc grozav împotriva celor din play-off, un lucru neobișnuit pentru o echipă care în urmă cu mai bine de 10 ani se bătea an de an la titlu.

Play-off și un posibil loc în afara competițiilor europene SAU un play-out terminat pe locurile 7-8 pentru un eventual baraj de meciuri europene?

Iată că odată cu schimbările de reguli care mai de care mai întortocheate fac posibil ca din acest sezon, ocupantele locurilor 7 si 8 să dispute un baraj, astfel că, câștigătoarea acestui baraj va juca un alt baraj împotriva echipei de pe locul 3 sau locul 4(în funcție de cine va câștiga Cupa).

Pentru Dinamo, ocuparea unei poziții în play-off i-ar asigura prezența în Liga 1 și în sezonul următor, dar ar îndepărta-o de o prezență în Conference League, play-out-ul fiind astfel o variantă ceva mai ușoară.

Sigur, câștigarea Cupei ar fi cel mai ușor drum spre competițiile europene. Ar fi un cadou pentru toți, dar mai ales pentru fani, pentru cei care mențin echipa în viață.

Citește și:

Vlad Achim: „Nu putem face nimic”

Previous Mijlocașul care lua Cupa Ligii cu Dinamo se poate întoarce: „Bineînţeles”
Next Vlad Achim: „Nu putem face nimic”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *