Planul măreț între CS și FC Dinamo blocat


Într-un interviu acordat pentru Playsport.ro, Marius Niculae, în prezent angajat al CS Dinamo, a declarat cum ar fi vrut să unească cele două echipe, CS Dinamo și SC FC Dinamo 1948, la nivel de copii și juniori, prin preluarea academiei echipei din Liga 1 de către Clubul Sportiv.

„Eu am încercat să ne punem la masă, să facem un singur Dinamo. Să existe un singur Dinamo la nivel de copii și juniori de care să profite prima echipă. Interesul este comun. Am fost refuzați de un domn, care era acolo, la FC, la centrul de copii și juniori. El a spus atunci că CS Dinamo dorește să fure copiii. Ideea nu era asta.

Dinamo beneficia de tot ceea ce înseamnă jucători pentru prima echipă. Exact ce a fost înainte. Dacă ne uităm, Dinamo a vândut jucători din propria curte pe cele mai mari sume. La Clubul Sportiv am avut deschidere foarte mare, și președintele, și vicepreședintele, și chiar au vrut să ajute clubul din Liga 1, chiar dacă este FC. Cineva din DDB s-a opus.” a spus Marius Niculae.

În urmă cu aproximativ patru luni, în exclusivitate pentru Playsport.ro, președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, a declarat că înainte ca CS-ul să înființeze formația din Liga a IV-a, s-a dorit un parteneriat. Mai exact, Clubul Sportiv Dinamo ar fi urmat să preia „satelitul” din Liga a 3-a a formației din prima divizie, pentru a reduce o parte importantă din costuri (aproximativ 500.000 de euro).

Cineva din DDB s-a opus?

„A avut loc o discuție, nu știu să vă spun exact acum luna, când noi am înființat echipa din liga a patra, eu, domnul Zăvăleanu (n.r. administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA), vicepreședintele meu, Popescu, Iuliu Mureșan (n.r. directorul executiv SC Dinamo 1948 SA), în care ne-a fost propus să preluăm echipa a doua a lui Dinamo. Era vorba de degrevarea unor datorii de pe lista de creanțe, cred că aproximativ 500. 000 de euro. Au fost niște factori care s-au opus. Cred că din DDB. O persoană din board. Am aflat pe surse, nu s-a opus în discuția cu noi.

Cred că ar fi fost mai bine pentru Dinamo. Și există, pe viitor, posibilitate să ne unim cu ei (n.r. SC Dinamo 1948 SA). Ei erau în liga a treia, trebuia să le preluăm poziția, preluam 18 jucători, contractele lor, erau jucători buni, intram în liga a doua, alți sponsori, altă viziune. Și atunci puteam să sprijinim FC Dinamo în mod direct. Acesta este adevărul și e bine ca societatea să cunoască. Există posibilitate ca, pe viitor, să existe o legătură între societăți”.

Totodată, a lăsat de înțeles că, pe viitor, este deschis unui parteneriat între CS Dinamo și FC Dinamo.

Iuliu Mureșan a confirmat tratativele cu CS.

Am avut această întâlnire, însă a fost o discuție despre grupele mici de copii și juniori, de la minifotbal. Sincer nu îmi mai amintesc de Dinamo 2. Cert este că pe noi ne interesează și, din câte am văzut și pe domnul Popa, pe care-l stimez, să avem o colaborare cu CS Dinamo. Pentru că ei au terenurile, au tot. M-aș bucura. Cât despre refuzul celor din DDB… nu îmi doresc să comentez”.

Citește și:

Sfaturi pentru o viață frumoasă și sănătoasă

Previous Posibila salvare a lui Dinamo: ”E dezastru”
Next Flavius Stoican despre perioada de transferuri: „Am văzut 250 de jucători”

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *