Planul măreț al lui Mircea Lucescu


Mircea Lucescu vrea să îi reunească pe internaționalii de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk la București, unde ar urma să se pregătească pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din toamnă.

Mircea Lucescu a lansat o propunere incredibilă, fiind dispus să ajute la formarea unei echipe din internaționalii de la Dinamo Kiev și Șahtior care să se antreneze la București. Tehnicianul lui Dinamo Kiev susține că aceștia vor putea disputa inclusiv partide amicale în această perioadă.

Lucescu: „Am transmis gândurile mele”

„Ştiu că mulţi vor spune că este greşit din punct de vedere moral ca unii oameni să lupte într-un război, în timp ce alţii joacă fotbal. Dar fiecare persoană poate lupta într-un mod personal, poate face tot posibilul pentru a-i ajuta sau sprijini pe cei de acasă. Performanţa pe teren îi poate încuraja şi inspira pe mulţi.

Am transmis federaţiei ucrainene gândurile mele. Cred că ar fi o idee bună să avem o echipă comună creată din jucătorii de la Şahtior şi Dinamo care să se antreneze la Bucureşti înaintea meciului din play-off-ul pentru Cupa Mondială, Scoţia – Ucraina din iunie. Îmi doresc ca jucătorii internaţionali să formeze o echipă care să se antreneze şi să joace amicale împotriva cluburilor care nu sunt implicate în competiţiile europene.

Jucătorii echipei Dinamo (n.r. Kiev) sunt acum aproape de Lvov, se antrenează acolo. În fiecare zi, oamenii mei de acolo îmi trimit videoclipuri cu sesiunile de antrenament. Le-am cerut doar să-şi menţină pregătirea fizică, să alerge puţin şi să meargă la sală”, a declarat Mircea Lucescu pentru The Guardian, conform Digi Sport.

La început ne-am gândit că jucătorii vor fi mai în siguranță în cantonamentul de la Dinamo, care se află la câțiva kilometri de Kiev. Nu am fost uluit. Cineva trebuia să facă ceva. Am ajutat cât am putut, am încercat tot posibilul. Familiile lor sunt în siguranță, iar acest lucru îi încurajează pe jucători.

Sidorchuk a devenit tată pentru a patra oară în timpul șederii sale la București, așa că acum are o legătură specială cu orașul”, a spus Mircea Lucescu, citat de new.sport.ua.

Despre Naționala României

„E de abia primul meci. Au fost combinații la cornere. Puțină precipitare, teamă, dar e un prim meci. Nu se pot trage concluzii imediat după acest joc. Atmosfera senzațională, stadion senzațional.

Presiunea publicului nu poate fi decât pozitivă cu timpul. În momentul când s-au făcut niște schimbări, s-a schimbat ritmul jocului, altă culoare a jocului, altă agresivitate”, a explicat Lucescu, conform Pro X

Citește și:

Emoţii şi cu Torje pentru Uhrin

 

 

-->
Previous Iuliu Mureșan despre plecarea de astăzi
Next Concluziile lui Ganea despre fotbalul românesc

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.