Penedo: „Vreau să-mi închei cariera cu un titlu”


Jaime Penedo, cel mai apreciat portar din istoria recentă a lui Dinamo și singurul jucător din Liga 1 prezent la Mondialul din Rusia, vrea să-și încheie cariera la finalul sezonului cu un titlu în palmares cu Dinamo. Cel puțin asta susține într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

– Jaime, ce așteptări trebuie să aibă dinamoviștii de la acest sezon?

– Noi, jucătorii, avem totul foarte clar în minte, vrem să intrăm în play-off și să mergem chiar mai departe.
– Cum ai traduce asta?
– Să aspirăm la câștigarea titlului. Să încercăm. Acum e devreme să spunem că e posibil sau imposibil. Dar eu cred că e posibil să fim campioni. Simt asta! Vom lupta. E un an lung, sunt multe meciuri, avem nevoie să luăm totul pas cu pas și să jucăm foarte bine.

„O ediție echilibrată”

– Sunt afirmații foarte curajoase.
– Cred că va fi un campionat mai competitiv decât sezonul trecut și nu e ușor. Dar principalul obiectiv rămâne play-off-ul, apoi vedem ce putem face acolo. Anul acesta, va fi un campionat mult mai disputat decât precedentul.

– Cum e să dai 3 goluri în Derby și să nu învingi?
– Foarte frustrant! Să revii și să înscrii de atâtea ori e complicat, de asemenea. Dar avem de învățat din asta, am vorbit despre erorile făcute și e important să le corectăm. Vom ști să nu mai primim așa goluri în viitor. Totuși, să fim sinceri!, era 3-2 pentru ei pe final, dacă dai gol și egalezi e clar că ești fericit pentru asta. Era important să nu pierdem „El Clasico”.

– Ce s-a întâmplat la acel gol din corner al adversarilor?
– Golul acela e complicat, se întâmplă foarte rar, e ciudat. E cel mai supărător gol pe care l-am primit în România. E un gol stupid pentru felul în care a intrat mingea în poartă. Nu e vorba de vina cuiva, nu trebuie căutați vinovați. E vorba puțin și de noroc. Trebuie să fim mai atenți la faze de genul acesta și să le evităm pe viitor, pentru că nu poți primi așa goluri.

– Crezi că a fost cea mai bună alegere să continui la Dinamo?
– Când s-a terminat sezonul trecut a fost foarte dificil să-i spun „nu” lui Dinamo. Sunt mulțumit și liniștit aici, familia se simte bine. Mă simt capabil fizic și mental. Chiar mi-aș dori un sezon remarcabil! Am motivații noi, după ce s-a întâmplat anul trecut, am acel „ceva” care să mă pună în mișcare. Am rămas pentru că obiectivul pe care-l am acum în minte creează în mine dorința de a lupta pentru el. Un trofeu important.

„Pentru mine, Belgia avea totul pentru a fi campioană, dar fotbalul e fotbal. O echipă genială. Mi-a plăcut De Bruyne, nici nu știai când și de unde apare. Nu am făcut schimb de tricouri cu nimeni, nu-mi place! Toată lumea făcea asta, eu nu. Îmi rămâne experiența trăită acolo”
Jaime Penedo

„Cred că e ultimul an, sunt aproape de a-mi încheia cariera. Vreau să o închei jucând bine. Cu un titlu ar fi ideal. Pentru încă un an mai am energie, pentru altul nu știu”
Jaime Penedo

Previous Bratu: "Nimeni nu ar fi crezut că nu am fi câștigat derby-ul"
Next Declarație NEAȘTEPTATĂ a unui fost stelist

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *