Penedo, pe prima pagină a unei reviste! Ce a spus portarul lui Dinamo


Jaime Penedo este vedetă în Panama după ce a reușit alături de echipa sa să califice naționala la Mondialul din Rusia pentru prima dată în istorie. El este pe prima pagină a unei reviste din Panama, oceandrive.com.pa și vorbește despre el și viața din România.

-Ce te-a impulsionat să faci fotbal în continuare după primele eșecuri?

De multe ori am ajuns într-un punct când nu mai vedeam cu claritate fotbalul. Dar ceea ce m-a menținut în direcția corectă a fost credința. Am trecut prin momente în care a trebuit să mă descurc singur și să rezolv lucrurile în maniera mea, pentru că știam că dacă am un țel și dacă voi munci onest, credința îmi va deschide drumuri.

-Cum au reacționat părinții tăi când le-ai spus că vrei să faci sport de performanță?

Provin dintr-o familie de clasă medie, muncitoare. Părinții mei au încercat mereu să-mi ofere cei mai bun din posibilitățile lor. Mereu m-au susținut, mai ales că în Panama era dificil să poți să trăiești doar din banii pe care-i câștigi jucând. De asemenea, mi-au spus că trebuie să mă educ, asta e primordial și asta am făcut până într-o zi când i-am spus mamei mele că vreau să mă dedic fotbalului și ea mi-a spus: „Bine, vezi ce posibilități ai și dacă vrei, încearcă”.

-Ce a reprezentat fotbalul în viața ta?

Este unul din instrumentele pe care Dumnezeu le-a utilizat pentru a mă educa. Pentru că ceea ce a început ca o distracție a devenit o pasiune care m-a făcut să cresc. E mai mult decât un sport, este metoda pe care o am la îndemână pentru a aduce bucurie celorlalți prin victoriile din teren.

-Ce a însemnat pentru tine să duceți Panama la Campionatul Mondial din Rusia 2018?

A fost un scop pe care mi l-am propus de când am devenit portarul titular al naționalei. Sunt atât de mândru că am reușit alături de colegii mei, pentru că suntem un grup vechi care ne-am dorit mereu să mergem la un turneu final, să reușim pentru noi și familiile noastre și pentru o țară întreagă.

-Ce obiectiv ai la acest mondial?

Îmi doresc să facem puncte. Chiar dacă va fi foarte dificil, va trebui să fim bine pregătiți și concentrați în ziua partidelor pentru că mi-am trasat acest obiectiv și vreau să-l îndeplinesc.

-Ce i-ai spune unui băiat care vrea să devină fotbalist profesionist?

Să se țină de studii. Apoi să fie disciplinat atât la învățat, cât și în fotbal. Va veni un moment când sigur va trebui să dedici timpul unei singure activități pentru a obține rezultate, dar sigur asta se va întâmpla după ce termini liceul . Apoi trebuie să faci tot cu excelență, asta te va face să-ți îndeplinești visele.

-Ai o familie care trăiește cu tine în România…

Ei sunt centrul universului meu, sprijinul meu. Când termin antrenamentele sau după ce joc o partidă păstrez tot timpul pentru familia mea. De multe ori trebuie să fiu departe de ei din cauza fotbalului, dar apoi încerc să-mi dedic tot timpul lor. Am doi copii, Matias și Kally, o soție frumoasă, Angie, care este incredibilă. Familia este cel mai frumos lucru care mi se putea întâmpla.

„Să dai cel mai bun din tine nu e negociabil” Jaime Penedo, portar Dinamo și Panama

 

 

 

-->
Previous Bratu are probleme de lot. Cu ce se confruntă un fost căpitan
Next Un om cu o avere de 4 MILIARDE de euro e aproape să cumpere Dinamo

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *