Pablo Cortacero a mai trăit o situație asemănătoare: ”Nu de el avem nevoie”


Pablo Cortacero s-a transformat în doar câteva zile dintr-un om extrem de apreciat de către suporterii dinamoviști, un salvator, într-unul care se pare că a mințit, cel puțin pentru moment, întreaga suflare dinamovistă deoarece conturile clubului sunt din nou goale, la fel ca în perioada lui Ionuț Negoiță. Spaniolul a promis că va rezolva în cel mai scurt timp situația motivând că sunt probleme interbancare.

FANATIK prezintă niște coincidențe dubioase între tentativa lui Cortacero de a cumpăra Almeria în 2018 și actuala situație de la Dinamo.

La scurt timp după ce Pablo Cortacero s-a arătat interesat de preluarea Almeriei, presa locală scria despre planurile omului de afaceri. În spatele acţiunii stătea, la fel cum s-a întâmplat în cazul lui Dinamo, un fond de investiţii străin. Pentru operaţiunea Almeria, Pablo Cortacero ar fi apelat la elveţieni, aşa cum Tony Hernandez scria într-un editorial pentru La Voz de Almeria.

Jurnalistul spaniol era neîncrezător că Pablo Cortacero şi fondul de investiţii din Elveţia ar putea să ajute clubul Almeria. Titlul editorialului spune totul: “Almeria are nevoie de bani, nu de Cortacero”.

“Când văd interesul lui Pablo Cortacero pentru cumpărarea Almeriei şi sumele enunţate, nu mai înţeleg nimic. Singurul lucru care îmi trece prin minte este că numele Cortacero rimează cu bani (n.r. bani este tradus dinero în limba spaniolă).

Nu ştim care este capacitatea economică pentru a prelua Almeria, mai ales când totul se reduce la un fond de investiţii din Elveţia. Sunt doar intermediari. Almeria are nevoie de bani şi nu să fie cumpărată de Pablo Cortacero, care este doar imaginea unui fond de investiţii şi atât”, scria Tony Hernandez pe 10 iunie 2018, la curt timp după ce Pablo Cortacero îşi anunţase intenţia.

Editorialul din La Voz de Almeria nu a rămas fără un răspuns din partea lui Pablo Cortacero. La scurt timp, omul de afaceri publica un comunicat de presă cu patru idei clare, una dintre acestea fiind adresată jurnaliştilor spanioli. În prezent, după ce banii promişi nu au ajuns încă la Dinamo, Cortacero, dar şi Rufo Collado, împrumută stilul folosit în 2018 la Almeria.

“Regret enorm apelativele folosite de un anumite ziar, pe care îl consider serios şi obiectiv, despre persoana mea, fără ca cineva să mă cunoască sau să ştie cum sunt. Autorul a dat dovadă de lipsă de respect şi neprofesionalism”, spunea Pablo Cortacero pe 25 iunie 2018.

“Totul este o minciună, nu e nicio problemă. Eu nu am zis niciodată că am virat 800.000 de euro, nu știu de unde a scos presa și asta. Ni se aduc prejudicii mari și ni se fac probleme, pentru că toată lumea scrie că cine e Pablo Cortacero, că fondul de investiții s-a retras, dacă doar el singur e investitor, dacă nu e… Nu pot să accept că vor să creeze un dezechilibru la club, nu știu cine are intenții ascunse, ce oameni doresc să ne facă rău, dar nu este adevărat tot ce se discută”, a spus recent Pablo Cortacero.

La începutul lunii iunie 2018, când a apărut informaţia că Pablo Cortacero vrea să cumpere clubul Almeria, suma vehiculată în presa din Spania era de 20.000.000 de euro. Fondul de investiţii din Elveţia, reprezentat de Pablo Cortacero, ar fi urmat să plătească aceşti bani în schimbul acţiunilor lui Alfonso Garcia.

Doi ani mai târziu, la Dinamo, Pablo Cortacero anunţă o sumă asemănătoare, o garanţie care ar urma să fie prezentată până la sfârşitul săptămânii. Mai exact, omul de afaceri spaniol a promis că va oferi dovada a 19.000.000 de euro, bani care ar urma să intre în conturile lui Dinamo.

Dar să sperăm că sunt doar coincidențe și ibericii care au preluat Dinamo vor da dovadă de seriozitate și vor duce proiectul la bun sfârșit.

Citește și:

Un muzeu dedicat Părintelui Dumitru Stăniloae în inima Bucureștiului

-->
Previous Cosmin Contra: ”Întrebați-l pe Pablo Cortacero”
Next Situație îngrijorătoare la Dinamo: ”N-am luat niciun ban” Dezvăluiri din interior

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *