Ovidiu Burcă anunță transferuri la echipă


-->
Astăzi dimineață, Dinamo a plecat într-un stagiu de pregătire în Slovenia, unde va susține trei meciuri amicale. Înainte de plecare, antrenorul Ovidiu Burcă a făcut câteva declarații interesante pe aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni. Tehnicianul „câinilor” a exprimat așteptarea ca noile transferuri, asupra cărora conducerea clubului lucrează în prezent, să se alăture echipei în Slovenia.

La începutul săptămânii, în dimineața zilei de luni, la ora 07:00, delegația echipei Dinamo, condusă de antrenorul Ovidiu Burcă, a sosit la aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni. De acolo, au plecat către Slovenia, unde au programat un cantonament de vară și vor disputa trei meciuri amicale: cu NK Aluminji (Slovenia, pe 28 iunie), Zalaegerszegi Te (Ungaria, pe 2 iulie) și Dinamo Kiev (Ucraina, pe 5 iulie).

Înainte de decolare, Ovidiu Burcă a avut câteva declarații în fața reporterilor, menționând din nou transferurile pe care le așteaptă la echipă. Noul jucători aduși la Dinamo vor fi și ei prezenți în Slovenia pentru a participa la cantonamentul de vară.

„Așteptările sunt ca întotdeauna. E important să folosim perioada asta, să ducem mai departe ideile noastre tactice, să unim grupul. A fost o perioadă care ne-a ridicat de la pământ. Sper să revenim cu picioarele pe pământ acum și să ajungem la primul meci concentrați 100%. Avem 3 meciuri amicale. Vom mai avea unul când ne vom întoarce, deci sunt 4. Nu sunt adeptul cantonamentelor dure, clasice, așa cum le știați odată. O să facem ce am făcut și până acum. Nu sunt cantonamente dure, dar în general antrenamentele noastre sunt destul de dure. Ne permitem și noi să facem un cantonament, asta e un aspect pozitiv.

Amicalul cu Dinamo Kiev e unul pe care îl așteptăm. E o mândrie și o onoare că pot să îl întâlnesc pe domnul Mircea Lucescu. Din cauza dumnealui am început să iubesc Dinamo, echipa aia fantastică pe care a făcut-o la finalul anilor 80. Sunt sigur că va fi o întâlnire agreabilă.

(n.r. – despre o posibilă venire a lui Mircea Lucescu la Dinamo?) Nu știu, știu că au existat anumite discuțîi. Și eu personal i-am povestit ce se întâmplă la Dinamo azi. El întotdeauna va fi implicat la Dinamo într-un fel sau altul. Ar însemna un lucru fantastic pentru Dinamo, cred că e cel mai important om din fotbalul românesc. Dinamo ar beneficia foarte mult dacă dumnealui ar decide să vină alături de noi.

Da, există șanse. (n.r. – dacă vreun nou „transfer” ar putea ajunge în cantonament?) Avem niște jucători pe care îi urmărim de ceva timp. Unii sunt în București deja, alțîi vor veni acolo. Trebuie să reconstruim echipa, să aducem niște jucători care să ne permită la nivelul primei ligi să avem un lot numeros și calitativ. Ei vor veni că viitori jucători ai lui Dinamo. Îi știm de ceva timp, suntem în contact cu ei. Nu aducem jucători în probe, în general. Trebuie aduși jucători pe care i-ai urmărit în prealabil și noi asta am făcut.

Obiectiv? Există multe variabile, nu putem să stabilim un obiectiv clar. Obiectivul e să câștigăm fiecare meci. După 6 luni putem vorbi. Trecem prin mai multe schimbări din punct de vedere sportiv și juridic. În 5, 6 luni de zile putem da predicții despre viitor. Întotdeauna la Dinamo simți presiune, dar lucrurile sunt mult mai așezate față de anul trecut, când am preluat echipa. Este o realitate, avem o stabilitate, nu mă pot plânge de absolut nimic.

Am stat de vorbă cu noii acționari, i-am simțit puțin triști, nu înțeleg de unde toate atacurile împotriva lor. Eu rămân alături de ei, au venit într-un moment în care nimeni nu venea. Și ne-au adus liniște, stabilitate. Eu le-am cerut să avem salariile plătite la zi și să nu facă promisiuni pe care nu le pot onora. Până azi, relația mea cu ei e fantastică. Au rezolvat toate problemele. Există presiunea cu transferuri rapide, dar eu cred că lumea trebuie să fie liniștită. Dacă eu am liniște și încredere, toată lumea trebuie să fie liniștită”, a declarat Ovidiu Burcă.

Despre Hanca și Ștefan Radu

La final, Ovidiu Burcă a declarat că nu ia în considerare o posibilă venire a lui Sergiu Hanca la Dinamo în această vară. Totodată, a făcut un anunț important referitor la Ștefan Radu. Conducerea clubului va relua negocierile cu apărătorul proaspăt retras de la Lazio, în scopul de a iniția o colaborare între părți.

„Hanca este un jucător care poate fi interesant pentru Dinamo, dar în momentul ăsta nu…

(n.r. – despre Ștefan Radu) Au fost niște discuțîi, ele nu au mai avansat, vom vedea. Este în vacanță, îl așteptăm să termine vacanța, să se reia discuțiile cu el. Ar fi extraordinar pentru noi să ni se alăture.

Are familia acolo, s-a stabilit de foarte mult timp, nu e o decizie ușoară pentru el. Dar vom vedea. Unii dintre cei pe care îi vom aduce sunt experimentați, au deja meciuri la nivelul primei ligi. Unii sunt mai tineri. Dar important e să fie valoroși. Dacă au și experiență și sunt și valoroși, e mai greu să ni-i permitem noi.”

Citește și:

Cum era să ajungă Stela Enache la închisoare pentru 10 dolari: „Nu m-am lăsat intimidată”

Previous Ultimele vești despre revenirea lui Ștefan Radu
Next Dinamo îl dorește pe Dennis Politic

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *