Ovidiu Burcă analizează transferurile lui Dinamo


-->

Ovidiu Burcă a reușit să promoveze cu Dinamo în Liga 1, iar acum are misiunea de a se descurca cât mai bine în primul eșalon și a acumula puncte. În doi, trei ani, ”câinii” visează să se bată din nou la titlu.

”Eu cred că am ridicat nivelul echipei față de anul trecut. Sunt provocări cu care ne luptăm, dar eu cred că suntem echilibrați, obiectivi și am făcut tot posibilul să ne rupem de entuziasmul anului trecut. Entuziasmul este istorie, este într-o bibliotecă a clubului, un moment important în istorie, am încercat să ne rupem de ce a fost anul trecut.

tim cu toții presiunea pe care istoria acestui club o pune pe noi, cei care lucrăm în interiorul clubului. Dar privim acest lucru ca pe ceva pozitiv, nu te lasă să stai într-o zonă de confort, eșți într-o zonă de alertă. Este bine cât timp nu te paralizează ca frică. Asta înseamnă să fii la Dinamo.

Statutul de nou-promovată, schimbarea nu poate veni peste noapte, e nevoie de proces, de înserare a unor elemente care în timp pot funcționa.

Provocarea cea mai mare este să rămânem noi extrem de echilibrați, să știm care sunt pașii, drumul de urmat și eu cred că suntem pe un drum bun.

Să nu cădem în capcana pusă de mass-media, de suporteri, ei văd lucrurile dintr-o anumită perspectivă, noi avem o altă perspectivă. Știți limitările noastre din punct de vedere de a aduce jucători, am făcut compromisuri, astăzi avem echipa completă.

Jucătorii străini sunt din ce în ce mai adaptați. Noi demonstrăm că având răbdare, poți avea succes cu un anumit tip de jucător, care la început nu a funcționat așa cum ți-ai dorit.

Unii au nevoie de mai puțin timp, alții de mai mult, sunt multe variabile. La bugetul pe care îl avem am căutat cele mai bune variante. Între un jucător la 5.000 de euro și altul la 10 000 de euro diferențele nu sunt atât de mari, diferența vine când încerci să îi adaptezi într-un model de joc, cultură, noi încercăm să avem răbdare, să analizăm jucătorii pe care i-am adus.

Să sperăm că majoritatea, dacă nu chiar toți, să dea randament. Poate am fi singurul club din lume care a intregrat sută la sută. Indiferent cât de bine analizezi, chiar și când plătești sume de transfer, la cluburi mari, sunt jucători care nu se pot integra. Dar când pe 60-70% îi integrezi în sistemul de joc, cultură, țară, eu cred că ai un grad de reușită foarte bun”, a reacționat Ovidiu Burcă.

Citește și:

Un meci pe Arena Națională pentru Dinamo, apoi ”câinii” caută iar stadion!

Previous Ce îi reproșează lui Burcă: ”N-ar fi trebuit”
Next România-Kosovo, echipe de start și cotele Betano

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *