--> -->

Oficial: Video arbitraj în Liga 1


-->
Dinamo este și în acest sezon una dintre cele mai dezavantajate echipe de către arbitrii. Numai în 2022 a fost dezavantajată clar de 5 ori. Pe rând, cu Argeș un gol perfect regulamentar anulat, cu Botoșani cu cartonaș roșu neacordat lui Edjouma în minutul 3, cu UTA Arad, Marco Ehmann a fost eliminat gratuit, cu Rapid a avut un penalty clar neacordat la Patriche, iar cu Sepsi de asemenea, un penalty clar cu Grădinaru.

Astfel, fanii dinamoviști sunt nerăbdători să apară sistemul VAR. Ceea ce este sigur este că primul meci cu arbitraj video din România va fi meciul din SuperCupa României, din iulie.

Arbitrii au început de o perioadă de timp să fie pregătiți în acest sens.

”Vreau să anunț că Voluntari – CFR Cluj este un meci la care e prezent VAR-ul și lucrează în orb. Structura asta a debutat la FCSB cu Farul”, a spus Daniel Stanciu, la Digi Sport Special.

„Pot să spun că totul este pe parcursul normal, VAR-ul e ok. Toate obligațiile au fost respectate. S-a stabilit termen Supercupa României, acela o să fie primul meci la care o să avem VAR, iar din prima etapă a sezonului următor o să avem VAR la toate meciurile (n.r. din Liga 1).

Este important că toată lumea va vedea ce se vede în cabina VAR, ce vede și arbitrul. Este clar că e un plus pentru orice campionat. Nu vor mai exista cele greșeli evidente, nu au cum să dispară total. Lucrurile peste care nu se mai poate trece nu vor mai exista”, a spus Marius Avram pentru ProSport.

Marius Avram a dezvăluit și cum au avut de suferit echipele de top din Turcia după introducerea sistemului VAR în Super Lig. „În Turcia s-a descoperit că Beșiktaș, Fenerbahce și Galatasaray au avut de suferit după introducerea VAR. Au fost luate decizii favorabile pentru ele, dar după au fost intoarse de VAR. Au apărut discuții cum că acestea ar fi fost ajutate în trecut”, a mai spus fostul mare arbitru din România pentru ProSport LIVE.

Citește și:

A picat bine: unde e acum Valeriu Gheorghiță

Previous Ion Pârcălab: „Vai de capul nostru”
Next Sfaturi de la Prunea pentru Flavius Stoican

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *