--> -->

O nouă soluție în atac pentru Uhrin


-->
Desire Azankpo revine la antrenamente. Dusan Uhrin va avea o noua soluție pentru atacul „câinilor”, cel atât de slab în acest sezon. Jucătorul nu a mai jucat de la partida cu FC Botoșani, pierdută de Dinamo cu scorul de 0-4. A fost primul și singurul său meci în tricoul alb-roșu.

Azankpo a oferit un interviu amplu în PlaySport, unde a oferit toate detaliile despre revenirea sa, și despre dorința de a salva echipa de la retrogradare.

Salut, Desire și mulțumesc pentru timpul acordat. Vreau să vorbim despre situația ta. Ai semnat cu Dinamo în această iarnă, ai jucat o repriză la Botoșani, după nu te-a mai văzut nimeni. Ce s-a întâmplat?

M-am accidentat. Nu am putut să joc, dar acum am terminat recuperarea și sper să pot, pas cu pas, să joc în meciurile următoare. Mă simt mult mai bine acum. A fost o accidentare oribilă la nervul sciatic. Nu știu exact cum s-a întâmplat. Am intrat la pauză. Înainte de meci și la încălzire a fost totul normal. După meciul cu Botoșani, am început să simt ceva, am crezut că poate e o lovitură din timpul meciului și că trece. Am mers la hotel, am continuat să simt o durere. Am fost la doctorul clubului, iar, a doua zi, când am zburat înapoi la București m-a durut și mai tare. Mi-am dat seama că e lovitură serioasă. Am făcut niște teste, tratamente, pentru că nu puteam să merg.

Ești în Franța?

Nu, tocmai ce vin de la Săftica, de la antrenament. Am făcut individual astăzi, urmând ca de mâine să mă antrenez cu colegii.

Să ne așteptăm să fii pe foaia de joc la meciul următor?

Să sperăm. Antrenorul va decide, dar eu chiar sper.

Ai vorbit cu domnul Uhrin? Se bazează pe tine?

Nu cred că trebuie să vorbesc cu el. Sunt de părere că trebuie să mă antrenez și să arăt că sunt pregătit pentru meci. De-abia aștept să mă alătur colegilor deoarece nu am venit aici să mă antrenez singur. Vreau să fac antrenamente cu echipa și să joc, dar, din nefericire, a venit această accidentare. E ceva ce nu poți controla.

Nu e ca și cum ai fi vrut să te accidentezi.

Exact. Eu sper să mă antrenez bine, să fiu 100% și să joc alături de echipă.

Te-ai uitat la ultimele meciuri ale echipei?

Bineînțeles. M-am uitat la toate meciurile echipei.

Cum ai fost primit la Dinamo?

Foarte bine. Sunt oameni cumsecade. De asemenea, nu sunt genul de persoană care să facă probleme. Sunt foarte calm, încerc să-mi fac treaba și să respect pe toată lumea. Muncesc din greu și e dificil să nu mă placi. Știu pentru ce sunt aici și, dacă nu mă placi, trebuie să fie ceva legat de corpul meu, poate nu-ți place fața mea (n.r. – râde). Băieții sunt de treaba, îi respect, mă respectă.

Vii din Franța. Balthazar Pierret vine din Liga a 3-a. Vă știați dinainte de Dinamo?

Da, ne știm din Franța. Am jucat unul împotriva celuilalt într-un amical, vara trecută. El a jucat în Liga a 3-a din Franța, eu în a 2-a. Distanța dintre orașe este de o oră (n.r. – Pierret a jucat la Boulogne, din provincia Boulogne-sur-Mer, iar Désiré Segbé Azankpo este împrumutat de la o echipă din Dunkirk. Distanța dintre cele două orașe este de 75 de kilometri). În presezon, am jucat un amical împotriva lor. Au venit la stadionul nostru. Trebuie să menționez că în Franța este și o rivalitate între cele două echipe. E mereu un meci frumos, deoarece este un derby, chiar dacă vorbim de un meci amical. După partidă am vorbit puțin cu el.

Și acum sunteți coechiperi în România.

Da, nu mi-aș fi imaginat așa ceva.

Tu ești împrumutat până în vară la Dinamo, corect?

Da, sunt aici până la vară, iar contractul cu Dunkerque expiră în 2023.

Te vedem și sezonul următor în România?

De ce nu? Totuși, nu plănuiesc nimic. Eu mai am contract, cum am zis, încă un an în Franța. Dacă simt că aici, în România, mi se face o propunere bună, bineînțeles că voi vorbi cu președintele de la clubul meu din Franța și îi transmit aceste lucruri. Dar ăsta e fotbalul, nu poți să decizi dinainte. Azi zici ceva, mâine se poate întâmpla altceva.

Nu depinde doar de tine.

Exact. Totodată, nu neg și posibilitatea de a mă întoarce în România. Nu se știe ce va fi, dar sunt deschis.

Cum ai găsit România, ca țară?

Oamenii sunt super de treabă. Nu am probleme. Oamenii sunt foarte calzi, primitori.

Știai ceva de Dinamo înainte să vii aici?

Bineînțeles. Știu că au cei mai buni suporteri. Mai știam că este a doua cea mai titrată echipă din țară și acest lucru a reprezentat o motivație în plus să vin aici. Când am auzit Dinamo am zis „Wow!”. Toată lumea știe de Dinamo peste tot în lume. Au o istorie foarte bogată, este un club foarte mare, dar este păcat că a ajuns în această situație. Chiar și când eram mic, am auzit de Dinamo București.

Au jucat contra celor de la Olympique Marseille acum ceva timp, în Cupa UEFA.

Da, exact. Am un respect enorm pentru acest club și este o motivație în plus pentru mine. Dacă pot ajuta cu ceva, aș fi foarte mândru să păstrăm echipa în această ligă. Mihai Joița mi-a spus foarte multe lucruri despre acest club. I-am zis „Ascultă, sunt în Ligue 2, joc, nu vreau să mă duc în România”. Când mi-a zis că este vorba de Dinamo București am rămas surprins.

Nu te așteptai la această echipă.

Nu, deloc. I-am zis să-mi dea puțin timp de gândire. Mi-a transmis că echipa este pe ultimele locuri. Nu am crezut acest lucru, așa că a trebuit să verific pe Internet. „Sigur e vorba de Dinamo?” l-am întrebat. Mi-a spus că au multe probleme, din păcate. Am venit să ajut. Nu am vrut, însă, să îmi închei contractul în Franța și să vin sub formă de jucător liber. Am zis că vin, dar sub formă de împrumut, dacă îmi place țara și dacă nu aș fi avut altă ofertă mai bună. Nu știam țara, situația nu este cea mai bună, astfel că, în cazul în care lucrurile nu merg cum trebuie, mă pot întoarce înapoi în Franța.

E ca o plasă de siguranță.

Da, este logic. Dar, cum am zis, sunt deschis să joc aici și chiar să mă întorc în România, din vară, dacă totul este în regulă.

Rămân 8 finale de jucat pentru voi.

Da, sper să câștigăm și să o scoatem la capăt la final.

Citește și:

-->
Previous Cine o poate salva pe Dinamo
Next PCH s-a implicat în ajutorarea ucrainienilor

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.